Cum să măreşti durata de viaţă a laptopului

de |

Cum să măreşti durata de viaţă a laptopului

Deși în foarte multe situații durata de viață a laptopului echivalează cu cea a garanției oferite de producător, trebuie să știi că poți face anumite lucruri pentru a schimba această situație. Există câteva măsuri pe care le poți lua și câteva aspecte de care poți ține cont astfel încât să poți mări durata de viață a laptopului. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea și de cum le poți pune cel mai bine în practică.

Nu ține laptopul conectat permanent la sursa de alimentare cu energie

Există specialiști în reparatii laptop care susțin că laptopurile conectate tot timpul la alimentarea cu energie au o durată de viață mai mică decât cele care se descarcă, apoi sunt încărcate în mod regulat. Cu toate acestea, inovațiile din acest domeniu reduc impactul pe care îl are încărcarea permanentă asupra aparatelor de acest fel. De preferat însă să încarci bateria laptopului atunci când aceasta scade sub 50% – o poți deconecta când arată peste 80%.

Evită căldura mare

Dispozitivele electronice au o sensibilitate crescută la temperaturile ambientale nepotrivite. Temperaturile ambientale, dar mai ales cea internă, pot crește brusc atunci când faci editări video sau când editezi fotografii. Un laptop va funcționa cel mai bine în mediile reci, sub 12 grade, de aceea în cazul unei utilizări regulate în medii cu temperaturi de aproximativ 25 de grade poate fi vorba despre o îmbătrânire prematură a acestuia. De asemenea, evită să plasezi laptopul în lumina directă a soarelui atunci când lucrezi sau în apropierea unei surse directe de căldură cum este caloriferul.

Curăță periodic curent laptopul și la exterior, și la interior

Bineînțeles, curățarea exterioară trebuie realizată cu o frecvență mult mai ridicată decât o curatare laptop internă, dar nu o neglija nici pe cea din urmă, deoarece aceasta poate asigura o funcționare optimă a dispozitivului. În timp ce curățarea la exterior îți este de folos pentru a proteja aspectul fizic al laptopului, curățarea interioară este recomandată pentru a evita diverse neplăceri tehnice, chiar pierderea definitivă a laptopului.

La exterior, poți curăța cu ușurință laptopul cu o cârpă uscată din microfibră și cu produse special create în acest sens, însă la interior este recomandat ca un profesionist în acest domeniu să se ocupe de problemă, deoarece lucrurile pot deveni mai complicate decât ai crede. Nu uita, însă, că este important să faci acest lucru în mod frecvent, pentru a opri orice pierdere nedorită.


Articol publicitar