Digitizarea – ce înseamnă și de ce este importantă?

de |

Digitizarea

Digitizarea, digitalizarea și transformarea digitală, sunt un trio confuz pe care oamenii îl folosesc adesea greșit. Digitalizarea este greșit interpretată și asociată digitizării. Tocmai de  aceea, companiile de IT outsourcing sunt foarte importante în procesul de transformare digitală. Înțeleg cel mai bine cum se face digitizarea și digitalizarea, pavând calea către transformarea digitală ulterioară.

În plus, vin cu expertiză în crearea de enterprise software care este atât de vital pentru digitalizare. Din acest motiv, implementarea trebuie să fie accelerată. Pentru o viziune mai precisă asupra acestor concepte, vom explica ce înseamnă digitizarea și cu ce se diferențiază de digitalizare și transformare digitală.

Ce este digitizarea și importanța ei

Digitizarea este o procedură prin care datele în format analog sunt convertite în format electronic, creând practic o imagine digitală sau formă digitală a unui raport, obiect, fotografie, material audio sau semnal. În zilele noastre, digitizarea datelor ia forma cifrelor binare, fiind procesate de un computer sau prin alte proceduri. Mai specific, este conversia unui material din sursă analog într-o formă numerică. Digitizarea este destul de importantă pentru procesarea informației, stocare, transmisie, pentru că permite informației să fie coagulată. Permite totodată datelor să fie obținute și distribuite, propagate fără a fi reduse și să fie transpuse în formate noi când este necesar. Digitizarea este metoda cea mai favorabilă pentru stocarea informației pentru organizații de oriunde din lume.

Procesul de digitizare

Cum am spus anterior, digitizarea este utilizată pentru a converti diverse lucruri în date, într-un singur cod binar. Procedura este similară compromisului dintre un obiect și dispozitivul de fotografiere astfel încât reprezentarea sursei finale să fie cât mai aproape de realitate. Avantajul acestei proceduri stă în viteza și precizia cu care informația este transmisă, fără a fi degradată în comparație cu forma analog. Digitizarea se face în doi pași: discretizare și cuantizare.

Care este diferența dintre digitizare și digitalizare?

Principalul argument în diferențierea acestor concepte este acela că digitalizarea nu poate avea loc fără digitizare. În timp ce digitizarea presupune transformarea datelor analog în digital, digitalizarea folosește datele digitizate și schimbă modul în care business-urile și clienții interacționează, creând noi fluxuri de venituri digitale, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Digitizarea se referă la optimizarea proceselor interne care duc la reducerea costurilor, în timp ce digitalizarea este o strategie care odată implementată, remodelează întreaga strategie de business și dezvoltare.

De ce contează diferențierea acestor termeni?

Leaderii responsabili de a implementa asemenea schimbări, înțeleg greșit condițiile, ceea ce-i face să rateze multe oportunități să evolueze având avantaje competitive față de concurență, o mai bună relaționare cu clienții sau angajații. Cu alte cuvinte, de a-și transforma compania într-una agile.

În concluzie, este vital ca oamenii de business să înțeleagă corect acești termeni și să utilizeze corespunzător aceste procese în dezvoltarea companiei lor.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.