Destinații turistice din județul Cluj pe care merită să le incluzi în drumeții

de |

Destinații turistice din județul Cluj pe care merită să le incluzi în drumeții

În centrul provinciei istorice Transilvania este situat un important centru cultural, social și economic al țării, județul Cluj. Numele acestuia provine de la cuvântul latinesc „clus”, care înseamnă „închis” și se datorează faptului că întreaga zonă este înconjurată de dealuri și de Munții Apuseni.

Datorită poziționării sale geografice, drumețiile sunt o adevărată plăcere, întrucât peisajele zonei sunt de-a dreptul spectaculoase. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva atracții naturale pe care merită să le incluzi în viitoarele tale ieșiri în natură.

4 destinații turistice din Cluj pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă ești un iubitor al naturii, în mod sigur vei aprecia următoarele destinații atunci când alegi să te aventurezi pe trasee montane Cluj.

Primul obiectiv turistic de neratat este Cascada Vălul Miresei. Aceasta se află în Cheile Văii Stanciului, chiar la granița cu Parcul Natural Apuseni. Căderea de apă extrem de spectaculoasă datorită faptului că are 30 metri și este formată din 3 trepte succesive. Aceasta are la bază o marmită ovală adâncă, cu diametrul de 5 metri, care împrăștie apa sub formă de voal.

O altă atracție turistică pe care o poți include într-o drumeție este Lacul Beliș. Acesta este un lac artificial de acumulare, aflat în Munții Gilăului. A fost proiectat și amenajat în anii 1970-1974, în scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Pe malul lacului, se află Stațiunea Fântânele, stațiune climaterică de interes local.

Un al treilea obiectiv ce face parte din circuitul de turism Cluj este Țâcla Gavrii. Aceasta este o zonă stâncoasă aflată la o altitudine de peste 1.100 de metri, în comuna Mărișel. Aceasta este un obiectiv turistic deosebit, care merită vizitat dacă ajungi în zonă, iar peisajele locului te vor lăsa fără cuvinte.

Nu în ultimul rând, Barajul Tarnița este o destinație potrivită pentru o escapadă în afara orașului. Priveliștea de aici este una superbă, iar în zonă se pot practica diverse activități de agrement, precum pescuitul, mersul cu caiacul și nu numai. De asemenea, barajul reprezintă și un punct de pornire către 2 trasee îndrăgite care duc spre Piatra lui Lucaci și Piatra Corbilor.

Așadar, dacă îți dorești să scapi de grijile cotidiene și de agitația orașului pentru a te reconecta cu natura, adaugă cu încredere aceste 4 destinații pe lista atracțiilor naturale de vizitat. Dacă ești novice într-ale drumețiilor, și nu ești sigur încotro să pornești, la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Cluj, situat pe str. Memorandumului nr.21, se găsesc hărți cu traseele montane din județ, care îți pot servi drept ghid în următoarele tale aventuri. Acestea se pot obține în mod gratuit.