Ce trebuie să ştii despre asigurarea PAD și asigurarea Cartea Verde?

de |

Ce trebuie să ştii despre asigurarea PAD și asigurarea Cartea Verde?

Asigurarea PAD pentru locuințe și Cartea Verde pentru autovehicule sunt două tipuri de asigurări esențiale pentru protejarea proprietății și a persoanelor în cazul unor evenimente neplăcute. Vom explora beneficiile acestor tipuri de asigurări și modul în care acestea te protejează împotriva riscurilor.

Asigurarea PAD pentru locuințe

Conform legii, proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie o asigurare PAD. Este important să ai o astfel de asigurare pentru a fi protejat în cazul unor situații neplăcute și pentru a-ți asigura liniștea și securitatea locuinței tale. În funcție de materialul din care este construită locuința ta, aceasta va fi încadrată într-unul dintre cele două tipuri prevăzute de lege:

Tip A – Dacă structura de rezistență este din beton armat, metal, lemn, şi are pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice materiale tratate termic sau chimic, vei putea beneficia de o sumă asigurată de 20.000 euro.

Tip B – În cazul în care locuința are pereții exteriori din cărămidă nearsă sau din alte materiale netratate termic, suma asigurată va fi de 10.000 euro.

Asigurarea Cartea Verde

Asigurarea Cartea Verde este inclusă în asigurarea RCA, fiind obligatorie pentru toți proprietarii şi conducătorii de autovehicule din Uniunea Europeană. Această asigurare protejează proprietarul autovehiculului împotriva răspunderii civile pentru daunele cauzate terților în cazul unui accident de circulație. Acoperă daunele cauzate de autovehiculul asigurat terților, cum ar fi daunele cauzate altor autovehicule sau proprietăți private.

Este valabilă în majoritatea țărilor din Europa și este esențială pentru a evita problemele legale și financiare în eventualitatea unui accident. Poate fi achiziționată la prețuri accesibile, iar procesul de încheiere a poliței este simplu și rapid. Prin urmare, pentru a călători în siguranță în afara țării, înainte de a pleca, este important să te asiguri că ai o poliţă valabilă de asigurare RCA Cartea Verde.

Beneficiile asigurării PAD și Cartea Verde

Asigurarea PAD și RCA Cartea Verde sunt două tipuri de asigurări esențiale pentru protejarea proprietății și a persoanelor împotriva riscurilor. Asigurarea PAD poate ajuta proprietarii de locuințe să-și protejeze proprietatea împotriva diferitelor riscuri, cum ar fi incendii, furturi sau daune cauzate de apă. Asigurarea Cartea Verde poate ajuta proprietarii sau utilizatorii de autovehicule să evite costurile semnificative asociate cu daunele cauzate terților în cazul unui accident.

Cum poţi încheia asigurarile PAD și Cartea Verde?

Pentru a încheia asigurările obligatorii PAD pentru locuințe și RCA Cartea Verde pentru autovehicule, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. În primul rând, trebuie să cauţi o companie de asigurări de încredere și să soliciţi o ofertă personalizată pentru nevoile tale. Apoi, trebuie să furnizezi informațiile necesare despre locuința sau autovehiculul tău și să plăteşti prima de asigurare.