Cum simplifică un soft HR munca departamentului de resurse umane? 

de |

Soluțiile digitale care eficientizează munca specialiștilor de resurse umane, precum un soft HR complex, transformă semnificativ activitatea de administrare personal si salarizare. Prin utilizarea unor aplicații care automatizează anumite operațiuni specifice de HR, companiile își pot reduce semnificativ costurile cu procesele administrative, câștigând totodată mult timp ce poate fi îndreptat în scopuri productive. 

Reducerea timpului necesar pentru operațiunile de HR

Potrivit unui studiu efectuat de G&A Partners, în general un departament de HR petrece aproape trei sferturi (73,2%) din timpul de muncă zilnic pe activități administrative. Implementarea unui soft HR și de payroll, cu scopul de a simplifica sarcinile recurente de administrare personal si salarizare, este un sprijin important pentru specialiștii în resurse umane. Ei își pot elibera astfel mult timp pentru a se concentra pe activități strategice, cum ar fi îmbunătățirea performanței organizaționale și planificarea pe termen lung. 

Un soft HR poate îndeplini o varietate de sarcini pentru echipa de resurse umane. Cu ajutorul programului, datele și documentele angajaților pot fi gestionate cu ușurință. Abordarea activităților de zi cu zi, consumatoare de timp și energie, cum ar fi colectarea pontajului, procesarea cererilor de  concediul sau activitățile de recrutare, pot fi simplificate prin digitalizare. Atunci când operațiunile de administrare personal si salarizare sunt realizate eficient, întreaga organizație are de câștigat. 

Management de personal efectuat cu ușurință

Eforturile specialiștilor în resurse umane sunt sprijinite de un soft HR, care le permite să se organizeze mai bine. Astfel de instrumente simplifică procesele de administrare personal si salarizare, și pot fi utilizate pentru onboarding, evaluarea performanței, training-ul angajaților sau crearea unei organigrame a companiei. Totodată, un soft HR este important pentru experiența tuturor angajaților și pentru o comunicare eficientă între aceștia și departamentul de resurse umane.  

Soluția digitală facilitează transparența din organizație este un mijloc simplu și rapid de a gestiona și de a transmite informații importante. Mai mult, datele extrase din soft pot ajuta la îmbunătățirea unor procese legate de gestionarea forței de muncă, cum ar fi programul salariaților.  

Beneficii pentru departamentul de HR, dar și pentru manageri și angajați

Multe organizații au descoperit că instrumentele digitale, precum un soft HR, au permis persoanelor din management să aibă o imagine de ansamblu îmbunătățită asupra forței de muncă și le-a ajutat să ia decizii mai informate în ceea ce privește personalul. Un raport al celor de la PwC arată că 77% dintre directori generali intenționează să crească investițiile în transformarea digitală a companiilor, după ce au observat efectele benefice ale utilizării tehnologiei în timpul restricțiilor din pandemie. 

De asemenea, digitalizarea vine cu beneficii importante pentru salariați. Cu un program self-service, inclus într-un soft HR, angajații își pot verifica informațiile personale și veniturile salariale în orice moment. De asemenea, pot vizualiza numărul zilelor de concediu rămase și pot solicita diverse adeverințe. Prin urmare, au un control sporit asupra datelor proprii și nu mai sunt nevoiți să schimbe multe emailuri cu departamentul de resurse umane. 

Alături de o eficiență la nivel înalt și de creșterea productivității, soluțiile software vin cu mai multe avantaje pentru cei care doresc să le implementeze. Tehnologia dedicată proceselor de administrare personal si salarizare este utilizată și pentru a îmbunătăți conexiunile de la locul de muncă, având totodată un impact benefic semnificativ în ceea ce privește profitul organizațiilor.  

Soluțiile de HR contribuie la succesul companiei tale

Pentru optimizarea proceselor de administrare personal si salarizare, soluții precum un soft HR sau de payroll sunt alese de companiile din diverse domenii de activitate. Dacă îți dorești eficientizarea activității departamentului de resurse umane și nu numai, descoperă aplicația True HR, dezvoltată și inovată în permanență de UCMS by AROBS. Softul complex are incluse 19 funcționalități distincte și poate fi configurat astfel încât să răspundă la cât mai multe dintre nevoile particulare ale businessului tău. Pentru mai multe detalii despre soluții software ale celor de la UCMS by AROBS, contactează-i prin email la [email protected], sau la numărul de telefon 0738 822 537. 


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.