Cum să îți păstrezi laptopul funcțional cât mai mult timp?

de |

Laptopurile sunt folosite frecvent, însă uneori sunt folosite greșit și neîntreținute corespunzător, fiind și costisitoare de înlocuit. Iată ce ar trebui să faci pentru a-ți păstra laptopul funcțional pentru cât mai mult timp.

Nu îl lăsa nesupravegheat, mai ales în spații unde se află copii sau persoane neautorizate

Ai grijă să nu lași laptopul nesupravegheat. Poți să îl etichetezi, pentru o mai ușoară identificare în cazul în care este furat sau pierdut. Este important să etichetezi toate părțile laptopului cu numele tău. Sau poți să atașezi ceva unic la husa de transport. Acest lucru va ajuta să împiedice pe altcineva să confunde laptopul tău cu al lui.

Fii foarte atent când îl manipulezi

Căderea, împingerea sau lovirea poate cauza deteriorarea hard disk-ului, uneori permanentă și ireparabilă. Nu pune băuturi lângă laptop. O vărsare accidentală pe tastatură o va deteriora. Folosește două mâini pentru a ține laptopul de partea de jos , nu ține laptopul de ecran. Nu depozita laptopul într-un loc foarte rece sau foarte cald și nu îl așeza aproape de niciun aparat electric, deoarece generează un câmp magnetic. Dacă totuși apar probleme de funcționare în urma unei acțiuni fizice asupra lui, mergi pentru diagnosticare la service laptopuri bucuresti.

Protejează ecranul laptopului

Ține minte că îl vei avea atâta timp cât îl protejezi. Acesta va funcționa mult mai bine și mai mult dacă nu se deteriorează. Nu încerca să răsucești ecranul din balamale, deoarece acest lucru ar putea sparge ecranul. Nu încerca să închizi capacul dacă există ceva lăsat pe tastatură. Acest lucru ar putea sparge ecranul. Nu zgâria și nu apăsa pe ecran, și în niciun caz, nu trânti capacul. Laptopul trebuie închis ușor și cu atenție. La service-urile autorizate poți beneficia însă și de înlocuirea ecranului sau a altor piese hardware, precum și de reparații software cum ar fi rescriere bios.

Transportă-l cu grijă

Achiziționează și folosește o geantă de transport adecvată pentru laptop pentru a-l proteja în timpul transportului. Transportă întotdeauna laptopul într-o husă căptușită și evită să introduci și alte obiecte în geanta pentru laptop, mai ales unele dure.

Păstrează laptopul curat

Curăță ecranul cu o cârpă fără scame. Evită să utilizezi un produs de curățat geamuri pentru a-l șterge, deoarece amoniacul care poate fi conținut de detergentul respectiv va deteriora ecranul. Folosește un agent de curățare a ecranului de la un magazin de consumabile pentru computere.


Articol publicitar