Cum să cumperi un apartament de la un dezvoltator imobiliar fără să regreți alegerea?

de |

Cum să cumperi un apartament de la un dezvoltator imobiliar fără să regreți alegerea?

Încrederea joacă un rol cheie în deciziile de cumpărare – mai ales în chestiuni la fel de serioase precum cumpărarea unui apartament. Alegerea unui dezvoltator imobiliar de încredere îți permite să minimizezi riscul investiției, să obții un apartament în stare tehnică și vizuală perfectă și să îți afirmi mai eficient drepturile în cazul oricăror neplăceri.

Cum să alegi un dezvoltator bun? A cumpăra, de exemplu, un apartament înseamnă întotdeauna investiții în imobiliare. Pe lângă un loc de locuit, un apartament este și o investiție de capital excelentă. Imobilul este un bun durabil, iar clădirea trebuie să fie la fel.

Achiziționarea unui apartament este finanțată cel mai adesea cu un credit ipotecar. Dacă decizi să cumperi un apartament pe piața primară, ar trebui să analizezi cu atenție dezvoltatorul.

Apartament finalizat sau în construcție?

Pe piața primară a construcțiilor, întâlnim des oferte de apartamente nefinalizate încă. O persoană interesată să achiziționeze un apartament în construcție ar trebui să verifice cu atenție dezvoltatorul și mai ales ce recenzii lasă alte persoane despre acesta.

Pe piață sunt dezvoltatori necinstiți care, după finalizarea unor investiții, abandonează construcția și dispar cu banii clienților, lăsând oamenii fără apartament și cu datorii. Prospectul, pe care fiecare dezvoltator trebuie să-l prezinte clienților săi, este de ajutor pentru a cunoaște detaliile investiției. Merită să alegi un dezvoltator care a finalizat deja mai multe investiții și are experiență în construcția de locuințe.

Un bloc de locuințe nou, deja existent înseamnă o mai mare certitudine investițională. În cazul unui imobil nou cu apartamente de vânzare, nu există riscul nerealizării investiției.

Alegerea dezvoltatorului imobiliar

Atunci când alegi un dezvoltator imobiliar București, trebuie să acorzi atenție timpului estimat al investiției, experienței investitorului, deciziilor luate, situației financiare, prospectului de investiții și autorizațiilor necesare.

O prezență îndelungată pe piața imobiliară este unul dintre cei mai buni determinanți ai credibilității unui dezvoltator. Își dovedește rentabilitatea și abilitățile de gestionare a proprietății. Mulți ani de experiență înseamnă și o rețea de antreprenori dovediți, datorită cărora se pot pune în funcțiune apartamente în stare tehnică perfectă rapid și eficient.

Un alt factor determinant al unui bun dezvoltator este numărul și tipul clădirilor ridicate. Istoria bogată a investițiilor finalizate, diversificată în ceea ce privește dimensiunea, tipul și standardul, se adaugă la o bogată experiență și crește șansele ca și următoarea zonă de locuințe să aibă succes. De asemenea, merită să acorzi atenție numărului de investiții implementate în capitală.