Scaune living – cum să le alegeți pe cele mai potrivite?

de |

Scaune living – cum să le alegeți pe cele mai potrivite?

Pentru mulți dintre noi, livingul este cea mai importantă încăpere din întreaga locuință și cea mai frecventată. Aici ne relaxăm după o zi agitată, aici ne jucăm cu cei mici, ne detașăm de stres uitându-ne la un film grozav și tot aici ne primim oaspeții și îi răsfățăm cu o cafea bună de casă. 

Dar pentru ca livingul să fie cât mai primitor, confortabil și personalizat, este necesar să acordăm atenție pieselor principale de mobilier, și anume colțarului și scaunelor. Aceste piese de mobilier trebuie alese astfel încât să fuzioneze și să creeze o zonă plăcută de conversație.

Iată cum să alegeți scaunele și un colțar pentru living pentru a obține o amenajare relaxantă și primitoare:

Scaune pentru living – încercați să le coordonați cu celelalte piese de mobilier

În primul rând, designerii ne atrag atenția să nu achiziționăm seturi complete de mobilier pentru living, ci să alegem un colțar living, scaune, comodă TV și alte piese din colecții diferite, dar care să fie în armonie una cu cealaltă. Seturile predefinite vor da impresia unui showroom de mobilier și ne împiedică să obținem o amenajare personalizată. 

În schimb, putem opta pentru piese de mobilier din game diferite, care pot fi asociate cu ușurință cu cele pe care deja le deținem. Încercați să oglindiți un model dintr-o altă piesă de mobilier atunci când alegeți scaune pentru living, indiferent că vă doriți o amenajare formală sau clasică. Pentru a evita ciocnirile de stil și pentru a crea o amenajare cât mai calmă, încercați să alegeți piese de mobilier din colecții asemănătoare. Poate că scaunele nu vor avea prea mare legătură cu colțarul, însă pot avea o conexiune cu măsuța de cafea sau chiar cu draperiile.

Cum să selectați scaunele pentru a obține o amenajare personalizată?

Pe de altă parte, dacă vă doriți un efect dramatic, puteți opta pentru un set de scaune living care contrastează cu paleta cromatică predominantă. Nu urmăriți simetria exactă, ci încercați să obțineți o amenajare personalizată, care să rezoneze cu propriile gusturi și preferințe. De exemplu, un set de scaune crem vor ieși în evidență foarte bine dacă aveți un living cu pereți gri închis. Uneori, este recomandat să faceți alegeri mai îndrăznețe, să amestecați și să asortați diverse culori, texturi și modele pentru a obține o amenajare personalizată și chiar eclectică.

Cum să alegeți scaunele dacă deja dețineți un colțar în living?

Colțarul este principala piesă de mobilier dintr-o cameră de zi, iar dacă deja dețineți o astfel de piesă, atunci la alegerea scaunelor este recomandat să țineți cont de modelul acestuia, de culoarea și de stilul său. 

Din nou, scaunele nu trebuie să aibă conexiune cu colțarul, însă toate piesele de mobilier trebuie coordonate cât mai echilibrat și armonios pentru a obține o amenajare relaxantă. Indiferent ce tip de colțar living dețineți, scaunele din piele vor fi întotdeauna alegeri atemporale. În plus, pielea se maturizează într-un mod minunat și capătă personalitate pe măsură ce se uzează și îmbătrânește. Scaunele din piele se vor dovedi a fi investiții pe termen lung.

Înainte de a cumpăra scaune pentru living, luați în considerare ce culori și ce modele ar putea funcționa având în vedere și celelalte elemente ale camerei de zi, precum colțarul, culoarea parchetului, a pereților și a perdelelor și draperiilor. Dacă este posibil, obțineți o probă de material pentru a evalua cum arată culoarea și materialul ales în living la lumina zilei.