Cum să prelungești viața laptopului tău?

de |

Cum să prelungești viața laptopului tău?

Laptopul tău funcționează mult mai lent decât acum câteva săptămâni? Are loc o resetare automată? Când lucrezi, îți faci griji din cauza temperaturii ridicate a dispozitivului? Aceste simptome ale laptopului tău sunt cel mai probabil semne ale unui sistem de răcire murdar. Acest lucru nu trebuie subestimat, deoarece o astfel de neglijare poate duce la deteriorarea completă a echipamentului sau a unei componente. Temperatura ridicată nu este bună pentru nicio parte a laptopului și a bateriei.

Când este timpul să ai grijă de laptopul tău?

La laptopuri, ventilatorul funcționează periodic – este activat numai atunci când temperatura sistemului de răcire crește semnificativ. Praful obligă ventilatorul să pornească mai des. Însă, sistemul de răcire nu poate răcori eficient toate componentele, iar mai mult decât atât, este un consumator destul de mare al bateriei. Scopul ventilatorului este de a forța circulația aerului în interiorul dispozitivului, iar praful și murdăria poate corupe memoria RAM sau a hard disk-ul. De aceea, este necesar ca la anumite perioade de timp, să apelezi la servicii de curatare laptop.

Componentele precum procesorul sau placa grafică au o protecție specială care, în momentul creșterii temperaturii, forțează dispozitivul să repornească sau să se închidă. Acest fenomen nu trebuie subestimat – este primul și cel mai grav simptom că ceva rău începe să se întâmple cu laptopul tău.

De asemenea, înghețarea sistemului fără a forța o resetare este asociată cu supraîncălzirea – dispozitivul „încetinește” sincronizarea procesorului pentru a preveni supraîncălzirea, ceea ce face ca sistemul să înghețe. În plus, adesea din cauza funcționării instabile a sistemului, transferul de date între hard disk și, de exemplu, o unitate flash USB sau înregistrarea CD / DVD poate deveni imposibilă.

De ce merită să duci laptopul pentru curățare la un service profesionist?

Întreținerea periodică a laptopului, din păcate, nu presupune doar suflarea sistemului de răcire cu aer comprimat. Pentru a face totul corect și precis și pentru a te asigura că totul funcționează cu eficiența corespunzătoare, sistemul de răcire trebuie dezasamblat, curățat corespunzător, apoi spălat și uscat.

Desigur, ar trebui să ai grijă să nu deteriorezi carcasa în timp ce umbli cu componentele. În plus, pasta termoconductoare și banda sunt înlocuite sub sistemele de încălzire. Banda și pasta sunt ca uleiul de mașină – trebuie schimbate în mod regulat deoarece eficiența lor scade în timp.

Specialiștii de la un service laptop te vor ajuta să îți restaurezi laptopul la performanță maximă. Poți fi sigur că nici o componentă a laptopului nu va fi deteriorată în timpul dezasamblării, iar întregul service va fi efectuat cu acuratețe.


Articol publicitar