Ce se poate întâmpla dacă nu îți întreții laptopul corespunzător?

de |

Ce se poate întâmpla dacă nu îți întreții laptopul corespunzător?

Murdărie, praf și mizerie — oh! Dacă nu îți cureți niciodată laptopul, faci un mare deserviciu sănătății tale (dar și sănătății laptopului). Există numeroase motive pentru care trebuie să ai întotdeauna grijă și să cureți periodic tot ce are legătură cu dispozitivul, nu doar tastatura și ecranul. Dar, pentru a înțelege de ce trebuie ca profesioniștii să se ocupe de această sarcină, citește ce se poate întâmpla dacă nu apelezi la aceste servicii de curățare laptop.

Laptopul tău s-ar putea supraîncălzi

Praful este mult mai mult decât o simplă pacoste. Acesta poate înfunda ventilatoarele și orificiile de ventilație din interiorul laptopului, împiedicându-l să se răcească corespunzător.

Supraîncălzirea, la rândul său, poate face afecta hardware-ul din interior și, în cele din urmă, poate provoca probleme serioase. Pentru a curăța în profunzime ventilatoarele și orificiile de ventilație, merită să alegi servicii de curatare laptop profesioniste.

Laptopul va rula mai încet

Dacă laptopul tău se supraîncălzește și rulează la capacitate maximă, va încerca să-și reducă performanța pentru a rămâne rece. Totul se traduce prin faptul că putea să petreci multe ore frustrante în așteptarea deschiderii unor pagini web sau ca documentele să se încarce.

Dacă nu vrei să pierzi timpul (și cine vrea?), investește acum în laptop-ul tău, curățând tastatura și ecranul cel puțin o dată la două săptămâni și o dată la câteva luni interiorul acestuia, cu ajutorul unui profesionist de la un service calculatoare . Aproape garantat îți vei mulțumi mai târziu pentru această decizie.

Te poți îmbolnăvi

La fel ca pe multe alte obiecte, murdăria care se acumulează pe laptopul tău trece adesea neobservată și, prin urmare, necurățată. Dar, crezi sau nu, obiceiuri oarecum obișnuite (mâncatul în timp ce folosești laptopul) transferă tone de germeni și bacterii de pe tastatură pe degetele tale.

Dacă acești germeni sunt lăsați să crească și să se acumuleze pe computer, există șansa să te îmbolnăvești. De fapt, un studiu arată că tastatura unui laptop are mult mai multe bacterii dăunătoare decât un scaun de toaletă. De ce? Sondajul a constatat că majoritatea utilizatorilor și-au curățat tastatura rar și mouse-ul și mai rar. Pentru a ține microbii departe, utilizează o cârpă moale și umedă din microfibră pentru a șterge ecranul și tastatura cel puțin o dată la două săptămâni.

Și nu în ultimul rând, când laptopul se supraîncălzește, funcționează mult mai greu la capacitate optimă. Drept urmare, ventilatoarele funcționează la maxim pentru a menține hardware-ul rece, ceea ce face ca bateria să se descarce mult mai repede decât de obicei.


Articol publicitar