Cum puteți avea grijă de sănătatea dumneavoastră sexuală?

de |

Cum puteți avea grijă de sănătatea dumneavoastră sexuală?

O bună stare de sănătate sexuală înseamnă o stare de bine generală, vitalitate și o calitate mai ridicată a vieții. Sănătatea sexuală este deosebit de importantă, indiferent că sunteți sau nu într-o relație. Deși contribuie la un climat armonios în cuplu, este și un pilon important pentru propria stare de bine și de sănătate generală.

Iată câțiva pași importanți pe care îi puteți urma pentru a vă bucura de o stare grozavă de sănătate sexuală:

Sănătate sexuală pentru femei și bărbați – ce reguli sunt importante?

Pentru a vă proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală, este deosebit de important să folosiți metode de barieră, prezervativele fiind cele mai sigure. Dacă vă implicați în parteneriate sexuale noi, este indicat să vă efectuați în mod regulat teste pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală. Controalele regulate la medic sunt vitale, deoarece pot aborda orice problemă de sanatate sexuala.

În prezent, sunt disponibile o varietate de screening-uri atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care pot depista eventualele afecțiuni, urmând apoi să primiți un plan de tratament personalizat. Nu uitați că vizitele regulate la medic sunt esențiale fie că aveți sau nu o viață sexuală activă. Pe lângă folosirea unor metode de barieră, controalele medicale contribuie cel mai mult la prevenirea afecțiunilor de natură sexuală.

Irigator intim – este necesar pentru o bună igienă personală?

În prezent, sunt disponibile o varietate de produse de îngrijire corporală și intimă, dedicată atât femeilor, cât și bărbaților. Pentru igiena intimă, este indicat să folosiți produse formulate cu ingrediente cât mai sigure, fără substanțe chimice dăunătoare și fără parfumuri sintetice. În mod ideal, produsele pe care alegeți să le folosiți ar trebui să fie testate dermatologic și ginecologic. Femeile pot avea nevoie de o mai mare varietate de produse de îngrijire personală, iar un irigator intim se află adesea pe lista lor de cumpărături.

Nu uitați că puteți folosi în siguranță un irigator intim doar dacă medicul personal v-a recomandat acest lucru. Vaginul se curăță singur, iar dușul intim poate perturba echilibrul natural al bacteriilor, conducând la infecții, la vaginoză bacteriană și la boli inflamatorii pelvine. Așadar, folosiți un irigator intim doar la recomandarea medicului, împreună cu tratamentul medicamentos indicat de acesta.

Sănătate sexuală – cum pot fi prevenite afecțiunile și infecțiile?

Afecțiunile și infecțiile sexuale pot fi prevenite respectând trei reguli principale, și anume adoptarea unei metode de barieră în timpul actelor sexuale, efectuarea cu regularitate a controalelor medicale și respectarea unei rutine riguroase de igienă intimă. În cazul femeilor, exercițiile Kegel pot ajuta la menținerea sănătății pelvine și la prevenirea unor probleme precum incontinența urinară.

Programați examene ginecologice regulate pentru a vă monitoriza sănătatea aparatului de reproducere și pentru a detecta afecțiuni precum cancerul de col uterin. Este esențial să aveți o comunicare cât mai strânsă cu medicul personal pentru a primi întotdeauna sfaturi personalizate, bazate pe nevoile individuale de sănătate.