Coș de fum cu tub ceramic sau varianta din inox?

de |

Coș de fum cu tub ceramic sau varianta din inox? Care este soluția potrivită proiectului tău?

Coșul de fum poate fi considerat o componentă esenţială în proiectele în care încălzirea se bazează pe gaz, lemne, cărbune sau combustibil lichid. Acest sistem ajută la evacuarea gazelor reziduale eliberate în timpul procesului de ardere. De caracteristicile şi performanțele acestuia depind siguranța şi confortul întregii familii, deci, selectarea celui mai potrivit coş de fum este sarcina ce trebuie tratată cu multă responsabilitate.

Trebuie să se analizeze cu atenţie înălţimea sistemului, tirajul dar şi materialele din care este confecţionat, pentru a beneficia de un ansamblu cu adevărat eficient.

În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenţia asupra a două variante foarte des întâlnite în desăvârşirea proiectelor rezidenţiale: cos de fum cu tub ceramic şi cos de fum realizat din inox.

Coş de fum cu tub ceramic

Coşurile de fum cu tub ceramic sunt sisteme complexe de evacuare a gazelor rezultate în timpul procesului de ardere de la surse de căldură variate. Sistemele termice pot avea combustibil lichid, solid sau gazos. Aceste coşuri sunt foarte flexibile şi versatile, satisfăcând cele mai înalte și exigente solicitări de siguranţă, calitate şi durabilitate.

Coşurile de fum propuse de producătorii cu reputație sunt realizate din trei straturi de tubulatură şamotată, au izolaţie cu vata bazaltica şi în exterior sunt prevăzute cu înveliș ceramic. Această structură complexă asigură etanşeitate foarte bună, rezistență crescută la temperaturi înalte (de până la 600℃), fapt ce le face ideale pentru o varietate mare de proiecte gândite pe termen lung.

Datorită tehnologiilor integrate, astfel de sisteme nu sunt afectate de acţiunea acizilor, rezultaţi în procesul de ardere, fapt ce sporeşte siguranţă de exploatare. Pentru că sunt concepute să mulţumească, înălţimea acestor sisteme poate fi ajustată în funcţie de amploarea proiectului.

Coş cu fum din inox

Coşurile cu fum realizate din inox sunt frecvent utilizate în construcțiile rezidențiale. Varietatea mare a modelelor existente pe piaţă, caracteristicile tehnice bune şi uşurinţa de montare sunt câteva dintre aspectele care au făcut ca acestea să câştige încrederea utilizatorilor. Specialiştii atrag atenţia, că odată cu creşterea popularităţii, a crescut şi numărul de produse neconforme existente pe piaţă, deci recomandă analizarea cu atenţie a certificatelor de garanţie  şi a celor legate de standarde de calitate. Dacă se optează pentru această variantă, trebuie să se verifice recomandările producătorilor cu privire la sursa de căldură, pentru a avea certitudinea că există compatibilitate. Faţă de sistemele de evacuare a gazelor reziduale cu înveliş ceramic acestea nu sunt compatibile cu toate tipurile de sisteme termice utilizate în prezent.

După cum se observă, există o varietate mare de soluţii, însă alegerea variantei potrivite trebuie să se realizeze în funcţie de particularitățile proiectului. Este important ca înainte de a se achiziţiona un coş de fum să se solicite şi informaţii din partea specialiştilor autorizaţii.


Articol publicitar