Copiii se întrec la schi alpin – Prima ediție Kids Trophy începe duminică

de |

Copiii se întrec la schi alpin – Prima ediție Kids Trophy începe duminică

Duminică, 18 februarie, se dă startul primei etape a competiției de schi alpin Brașov Kids Trophy. Evenimentul se desfășoară în Poiana Brașov, în partea inferioară a pârtiei Lupu și este destinat copiilor de până la 12 ani, care practică schi de performanță, dar și micilor amatori talentați.

„Acest eveniment, care are loc cu doar câteva zile înainte de cea mai importantă competiţie de schi alpin din România, FIS Children Trophy, are drept scop promovarea acestui sport în rândul copiilor. Participanţii vor beneficia de aceleaşi condiţii tehnice ca la orice concurs de schi alpin, doar că participarea este deschisă tuturor, indiferent dacă au învăţat schiul în cadrul unui club sportiv, cu un instructor sau alături de părinţi. ”, a declarat Ioan Gabriel Nan, fost campion la schi alpin.

Competiția constă în două etape, care au loc în data de 18 februarie, respectiv 18 martie. Probele se desfășoară pe categorii de vârstă: 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, dar și sub 6 ani. Micii participanți vor avea de trecut o probă de slalom uriaș în două manșe, întrecerea fiind adaptată la abilitățile tehnice ale copiilor.

În cadrul acestui eveniment, tinerii schiori își vor etala aptitudinile sportive, își vor perfecționa abilitățile tehnice și se vor bucura de aplauzele celor veniți să îi susțină.

Evenimentul este organizat de Nan Schi Club si Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu, cu sprijinul Primăriei Braşov, al Serviciului Salvamont şi al firmei Comprest.

Sursă informații: newsbv.ro

Foto: andreixliv