Comportamentul șoferului de flotă –cum să reduc riscurile la volan?

de |

Comportamentul șoferului de flotă –cum să reduc riscurile la volan?

Cea mai importantă parte a unei flote auto o reprezintă resursa umană. Managerii sunt cei care se ocupă de achiziționarea de sisteme de localizare GPS, rapoarte, analize comparative și gestionarea costurilor. Șoferii autovehiculelor pot influența în mare măsură contul de profit și pierderi, comportamentul acestora la volan reprezentând un element de risc pentru managerii de flotă. Din fericire, noile sisteme de monitorizare prin GPS auto dispun de funcționalități care pot reduce obiceiurile neprietenoase ale șoferilor.

Comportamentul șoferilor – ce influență are acesta asupra business-ului?

Comportamentul neadecvat al șoferilor atrage consecințe neplăcute pentru flotă și pentru întreaga companie. Un stil de condus agresiv, caracterizat de accelerare și frânare bruscă, depășirea limitei de viteză impusă pe anumite sectoare de drum generează creșterea cheltuielilor cu combustibilul și reparațiile. În cel mai rău caz, pot apărea accidente, care se pot solda cu victime și distrugeri materiale considerabile.

Un șofer care nu respectă condițiile afectează în mod negativ productivitatea flotei auto. Obiceiurile neadecvate pot duce la depășirea termenelor de livrare, în consecință nemulțumirea și chiar pierderea clienților. Așadar, șoferii reprezintă o componentă esențială într-o companie, iar comportamentul acestora este un element decisiv în ceea ce privește profitul și eficiența. Din acest motiv, este foarte importantă monitorizarea și evaluarea șoferilor în funcție de stilul de condus și productivitate.

Monitorizarea flotei –cum pot să reduc riscurile la volan?

Un management de flotă eficient poate reduce considerabil riscurile la volan. O primă regulă în acest sens ar fi anticiparea din timp a riscurilor ce pot apărea pe traseu. De asemenea, mentenanța și inspecția periodică a autovehiculelor reduc semnificativ riscurile unor probleme tehnice care pot pune în pericol atât personalul, cât și buna desfășurare a activităților.

Când vine vorba de șoferi, comunicarea este un punct cheie, așadar trebuie asigurată o legătură constantă cu aceștia. Monitorizarea performanțelor șoferilor poate antrena un stil de condus defensiv și creșterea productivității. Stilul de condus al șoferilor din cadrul flotei poate fi dedus pe baza rapoartelor emise de sistemele de monitorizare, astfel că managerii vor fi responsabili să acționeze în consecință, stopând eventualele abateri ale șoferilor.

Riscurile care pot apărea în cadrul unei flote auto sunt nenumărate. Dar acest fapt nu trebuie să fie unul îngrijorător. Important este ca managerii să le identifice la timp, pentru a le putea depăși cu ușurință. În sprijinul acestora au apărut noile sisteme de monitorizare personalizate, în funcție de necesitățile fiecărei companii. Pentru mai multe detalii, accesați alarma.ro.


Comunicat de presă

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în domeniu, urmărește rubrica specială SAS Grup – Alarma.ro