Cluj-Napoca – inima Transilvaniei, inima României

de |

Cluj-Napoca – inima Transilvaniei, inima României

Vrei să vizitezi Transilvania? Începe din Cluj-Napoca! Acest oraș îți oferă posibilitatea să iei startul către cele mai interesante obiective turistice ale Transilvaniei și ale României.

Ce direcții să alegi?

Datorită poziției sale geografice și a legăturilor de transport, orașul este o bază foarte bună pentru a explora regiunea Transilvaniei. Îți propunem câteva atracții naturale care merită a fi văzute în excursiile de o zi din județul Cluj: Salina Turda, Cheile Turzii, Cheile Tureni, lacurile din județ sau încântătoarea Cascadă Vălul Miresei.

Pentru cei care caută ceva diferit și inedit, există o pădure considerată bântuită în apropiere de Cluj-Napoca, numită Hoia Baciu, unde se crede că a fost zărit un OZN în urmă cu 50 de ani. De asemenea, în județul Cluj poți face o excursie pentru a vizita cele mai populare obiective turistice din Transilvania, cum ar fi celebrul Castel Banffy din Bonțida, sau satele săsești cu impunătoarele biserici fortificate.

Cea mai bună parte este că într-o aventură către diferitele obiective turistice Cluj vei afla despre istoria locului vizitat, te vei bucura de ospitalitatea clujenilor și vei putea admira peisaje rurale de poveste, județul Cluj fiind renumit pentru dealurile sale blânde și viața pitorească a satului.

Dacă ești în mod deosebit interesat de viața tradițională rurală, peisaje pitorești, artă și meșteșuguri locale, atunci ar trebui să vizitezi satele din județul Cluj și colecțiile muzeale create de oameni simpli, care nu lasă tradiția să dispară. Vei descoperi o zonă foarte frumoasă și reprezentativă a României din punct de vedere etnografic, renumită pentru meșteșugurile locale. Localnicii sunt primitori și și-au păstrat modul tradițional de viață, astfel că te vei putea bucura de autenticitate și de o primire călduroasă.

Natura – cea mai frumoasă oază de liniște

Parcul Natural Apuseni, parte a Munților Carpați de Vest, reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate unde te așteaptă o diversitate de peșteri, chei, văi, trasee sălbatice și trasee de drumeții cu diferite grade de dificultate, ideale pentru toți cei care doresc să exploreze natura.

Dintre lacurile din județ, nu trebuie să ratezi Lacul Tarnița, care în mod sigur te va impresiona și îți va oferi experiențe care îți vor tăia respirația. Peisajele mirifice existente în județul Cluj, te vor încânta necontenit.

Spre exemplu, partea de sud a Carpaților de Vest este cunoscută sub numele de „Țara Moților” și este o regiune reprezentativă din punct de vedere etnografic. Aici, în Țara Moților, viața tradițională a satului poate fi experimentată în timp ce faci drumeții și vei avea ocazia să te bucuri și de o mulțime de activități de agrement Cluj.