Un city break Roma – tot ceea ce îți poți dori de la o scurtă vacanță în sezonul rece 

de |

City Break Roma

Poate că Roma nu este primul oraș european care îți vine în minte atunci când alegi un loc pentru un city break de poveste. Și totuși, capitala Italiei poate fi incredibil de plină de satisfacții, chiar și în lunile reci. Între bogăția de monumente culturale, lipsa aglomerației, scena vibrantă de cafenele și baruri și clima blândă care permite vizitarea obiectivelor turistice fără griji, Roma în timpul iernii poate fi doar locul perfect pentru o vacanță de iarnă în Italia. Consultă ghidul de mai jos pentru a descoperi locuri care trebuie văzute în capitala italiană! 

Mergi în agenția de turism pentru următorul city break 

Din cele mai vechi timpuri, Roma a fost unul dintre cele mai importante orașe din Europa. Odinioară capitala Imperiului Roman, astăzi găzduiește peste 2 milioane de oameni și numeroase biserici celebre, muzee și ruine antice. Capitala Italiei este renumită în întreaga lume pentru atmosfera sa plină de viață pe tot parcursul anului, de aceea atunci când mergi într-o agenție de turism pentru a găsi locația următorului city break, această destinație îți va fi cu siguranță recomandată 

Autenticitatea unui oraș italian – alege un city break Roma 

Adevărata putere a Italiei constă în inima și sufletul imens al oamenilor săi, care sunt unii dintre cei mai generoși și primitori oameni din lume. Italia este cunoscută pentru stilul său de viață simplu și relaxat, relațiile personale calde și timpul pentru alții, bunele maniere și spontaneitatea. Puține alte țări oferă o asemenea bogăție de experiențe minunate pentru trup, minte și suflet. Adevărata Dolce Vita! 

City break Roma – atracții de toate felurile 

Roma este plină de surprize. Fie că ai norocul să vizitezi capitala Italiei cu o vreme frumoasă însorită sau să petreci un weekend întreg cu ploaie și frig, există întotdeauna multe de făcut într-un city break Roma de iarnă. Consultă lista cu cele mai tari atracții care merită văzute! 

  • Vizitează Vaticanul 

Fiind cel mai vizitat loc din Italia, Vaticanul este mereu aglomerat, cu toate acestea, în lunile mai reci, mai ales după festivități, sunt mult mai puțini vizitatori. Merită să rezervi un tur organizat, pentru a descoperi Muzeul Vatican și Capela Sixtină. 

  • Petrece Ziua Îndrăgostiților la Roma 

Dragostea plutește în aer! Fiind locul de naștere al Sfântului Valentin, un city break Roma este perfect pentru Ziua Îndrăgostiților. La mijlocul lunii februarie, vremea în oraș este aproape de primăvară, ceea ce face ca Ziua Îndrăgostiților de la Roma să fie un prilej extraordinar de a sărbători dragostea dintre clădirile antice și monumentele de renume mondial. 

  • Fii uimit de arta de la Galleria Borghese 

Proiectată de cardinalul Scipione Borghese, Villa Borghese nu este un parc public obișnuit, deoarece include și Grădina Zoologică Romană, mai multe muzee, fântâni, un ceas cu apă, monumente și Templul lui Aesculapius. Galeria Villa Borghese, în schimb, este prezentată precum culmea frumuseții pure a acestui loc.  

  • Descoperă cartierul Trastevere 

La sosire, vizitează Basilica Santa Maria, din secolul al XII-lea. Descoperă interiorul frumos, slab luminat al catedralei și mozaicurile complicate ale lui Cavallini. În ceea ce privește alte locații de artă, Galeria Corsini, situată într-un palat baroc, prezintă capodopere ale maeștrilor renascentiste precum Tizian și Caravaggio.