Bucură-te de un city break Barcelona – plaje încântătoare și o bucătărie delicioasă

de |

Bucură-te de un city break Barcelona – plaje încântătoare și o bucătărie delicioasă

Barcelona este o destinație minunată dacă apreciezi arhitectura uimitoare, lăcașele religioase, plajele atrăgătoare și bucătăria grozavă. Este renumită pentru bisericile sale impresionante, pentru casele magnifice și pentru fuziunile nonconformiste. Orașul este alcătuit din mai multe cartiere care combină stilul gotic cu stilurile baroc, romanic și modernist. 

Barcelona va fi o încântare pentru iubitorii de arhitectură și design. Nouă clădiri realizate de arhitecții Antoni Gaudi și Lluis Domenech i Montaner se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Iată principalele motive pentru care Barcelona ar trebui să se afle pe lista viitoarelor tale destinații de vacanță:

Lasă-te cucerit de arhitectura impresionantă

La Sagrada Familia este principalul obiectiv pe care îi vizitează cei care ajung în Barcelona. Cel mai renumit obiectiv din capitala catalană, La Sagrada Familia este capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi. Este una dintre cele mai faimoase biserici din lume, a cărei construcție a început în 1882 și despre care se spune ca ridicarea va dura de 7 ori mai mult decât Marile Piramide din Giza. Cu siguranță, merită să îți cumperi bilete avion pentru Barcelona doar pentru a vizita Sagrada Familia. După moartea lui Gaudi, mai mulți arhitecți renumiți și-au asumat responsabilitatea de a-i continua lucrarea. Se estimează că capodopera va fi finalizată în 2026, la aproape 140 de ani de la începutul construcției.

Casa Batllo este un alt exemplu al măiestriei lui Gaudi. În anul 1900, Josep Batllo a cumpărat o ruină situată central și l-a însărcinat pe Gaudi să o reproiecteze. A rezultat o casă uluitoare, care prezintă în continuare un amestec admirabil de culori și forme și care încorporează piatră, fier forjat, ceramică și mozaicuri colorate. Gaudi s-a inspirat din legenda San Jordi, de aici și acoperișul în formă de dragon, hornul în formă de sabie și țiglele reprezentând râul colorat de sângele dragonului.

Planifică un city break Barcelona pentru relaxare pe plaje atrăgătoare și pentru mese delicioase

Linia de coastă a orașului, lungă de 4,5 km, găzduiește șapte plaje minunate. Până la Jocurile Olimpice din 1992, Barcelona nu avea plaje. Toate cele șapte plaje unde te poți relaxa în prezent sunt artificiale și acoperite cu nisip importat din Egipt. Printre cele mai populare plaje se numără Sant Sebastia, Somorrostro și Barceloneta. În schimb, dacă vrei să te bucuri de Barcelona asemeni unui localnic, vizitează plajele Nova Icaria, Mar Bella sau Bogatell. După o zi petrecută pe plajă, trebuie să încerci bucătăria catalană.

În Barcelona poți lua masa la 66 de restaurante cu stele Michelin, deci îți poți imagina ce preparate grozave te așteaptă aici. De la mâncăruri catalane simple până la preparate extravagante, se spune despre Barcelona că este o mecca pentru gurmanzi. Un alt motiv pentru a-ți planifica un city break Barcelona are legătură cu viața de noapte încântătoare. Pe lângă cluburi și localuri prietenoase, barurile din metropolă se află în fruntea celor mai bune baruri din lume în fiecare an.