Care sunt cele mai frecvente probleme care pot fi rezolvate în cabinetul stomatologic?

de |

Care sunt cele mai frecvente probleme care pot fi rezolvate în cabinetul stomatologic?

Putem afirma cu tărie că sănătatea este cel mai important lucru pe care îl avem. Obiceiurile sănătoase sunt cele care ne ajută să ținem afecțiunile departe de corpurile noastre, iar utilizarea aței dentare, spălatul pe dinți și mersul regulat la stomatolog reprezintă câteva dintre aceste obiceiuri. În următoarele rânduri, vei putea afla despre câteva dintre problemele care pot fi rezolvate în cabinetul stomatologic.

Soluțiile oferite într-un cabinet stomatologic pentru problemele tale

Un aparat dentar reprezintă o soluție în cazul în care pacientul are dinți care sunt poziționați incorect. Poziția incorectă a dinților poate duce, printre altele, la: uzură excesivă a anumitor dinți, durere și disfuncții articulare și chiar masticație ineficientă. Pe lângă nevoia funcțională, aparatul dentar îndeplinește și nevoia estetică.

O punte dentara este o soluție în cazul în care pacientului îi lipsesc unul sau mai mulți dinți. Puntea presupune o lucrare al cărei scop este să înlocuiască dinții care nu mai sunt. Pentru a se putea aplica, puntea necesită un punct de sprijin, care poate fi reprezentat atât de dinții naturali, cât și de implanturile dentare.

Caria – cea mai frecventă afecțiune la nivel mondial

În cazul cariilor dentare, tratamentul se realizează în funcție de stadiul în care se află afecțiunea. În cazul unei carii recent apărute se efectuează o curățare, apoi se aplică soluții de protecție. Dacă e vorba despre o carie aflată într-un stadiu avansat, va trebui efectuată o curățare în profunzime și o obturare a cavității.

Detartrajul, sau curățarea profesională a dinților, se efectuează pentru a se îndepărta tartrul și placa bacteriană de pe dinți. Această procedură este una non-invazivă, astfel că nu este dureroasă și nici nu necesită anestezie.

În cazul unui abces dentar se pot derula următoarele tratamente: incizia, tratarea canalelor radiculare, obstrucția de canal sau îndepărtarea obiectelor străine. Administrarea antibioticelor alături de alte medicamente care calmează durerea sunt incluse în tratamentul abcesului dentar.

Cum să îți întreții dantura pe termen lung

Întreținerea dinților pe termen lung se face prin:

  • O igienă dentară corectă, adică periajul dinților realizat de minim 2 ori pe zi;
  • Folosirea unei ațe dentare pentru a îndepărta resturile de mâncare rămase între dinți;
  • Control stomatologic o dată la 6 luni;
  • Diminuarea consumului de produse care conțin zahăr procesat și a produselor dure;
  • Stoparea consumului de mâncăruri calde în combinație cu băuturi rece.

 


Articol publicitar