Cele mai bune locuri de vizitat în Slovenia

de |

Slovenia este o țară pitorească, aflându-se în inima Europei. Țara este înconjurată de Alpii de Est, Marea Adriatică, Balcani, Italia, Croația și Ungaria, ceea ce o face accesibilă dintr-o serie de locații europene.

Planificarea unei călătorii în Slovenia este o oportunitate de a vedea o varietate de destinații care includ orașe vibrante, sate fermecătoare, munți înzăpeziți și plaje superbe.

Hint: Dacă alegi să strabați Slovenia cu autoturismul, poți achiziționa vinieta pentru Slovenia direct online pe acest site, iar cel mai mare avantaj este faptul că e valabilă imediat. În sfârșit nu mai este nevoie să aștepți zile în șir până primești dovada achitării prin poștă. Întregul porces e simplu și rapid, iar tu te poți pune la drum exact în acea zi.

Maribor

După Ljubljana, Maribor este cel mai mare oraș din Slovenia. Este situat aproape de granița cu Austria și este construit de-a lungul malurilor râului Drava. Maribor este cunoscut pentru industria sa vitivinicolă care înconjoară orașul, precum și pentru oportunitățile nesfârșite de recreere în aer liber.

În Maribor, poți vedea Stara trta, sau cea mai veche viță de vie din lume, care datează de mai bine de 450 de ani. Poți continua traseul vinului cu o excursie la populara Old Vine House și la renumita cramă Vinag. Nu trebuie ratate nici piețele principale din Maribor, care includ Piața Slomškov, Piața Principală și Piața Castelului, toate oferind un farmec aparte și o arhitectură istorică deosebită.

Koper

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe de coastă din Slovenia și un port important, Koper este o parte integrantă a infrastructurii țării. Acesta este locul care a făcut odată parte din Imperiul Venețian și a fost numit în mod oficial Caprea. Mai târziu, a devenit parte a Iugoslaviei.

Astăzi, Koper este o destinație mai puțin cunoscută, care oferă totuși câteva atracții unice. Poți vizita Piața Tito, inima orașului, poți explora Palatul Pretorian renovat sau poți urca pe clopotnița Campanile pentru a avea parte de priveliști spectaculoase ale orașului. Există și o plajă cu acces public gratuit lângă portul de agrement Koper, care este ideală pentru înot sau pur și simplu pentru un picnic la soare.

Kranjska Gora

Destinația Kranjska Gora este populară pentru pasionații de sporturi de iarnă, fiind situată în nord-vestul Sloveniei. În timpul iernii, Kranjska Gora este ocupată de vizitatorii care schiează și fac snowboard în stațiunea Vitranc, profitând de căderile dese de zăpadă și de traseele abrupte.

Kranjska Gora este la fel de atrăgătoare și pe timpul verii, datorită drumețiilor provocatoare care pot fi făcute cu bicicletele montane ce pot fi închiriate din zonă. Chiar dacă nu îți plac sporturile în aer liber, Kranjska Gora este un loc de-a dreptul pitoresc în care te poți relaxa la hoteluri de lux și să te bucuri de restaurante de clasă superioară, atrăgătoare pentru călătorii din întreaga lume.

Celje

Unul dintre cele mai vechi orașe din toată Slovenia este Celje, un mic oraș cocoțat pe malul râului Savinja. Cea mai mare atracție a orașului este enormul castel, care a fost ridicat în secolul al XIV-lea și care acum este un martor al orașului de pe vârful dealului.

Cel mai bun mod de a petrece o zi în Celje este să te plimbi prin Old Celje, centrul istoric al orașului unde clădirile datează din epoca medievală. De asemenea, te poți plimba pe drumurile pietruite, poți lua masa la restaurantele tradiționale și admira arhitectura tradițională din întreg orașul.

Ptuj

Pe malul râului Drava se află orașul Ptuj, o destinație din estul Sloveniei cu o colecție impresionantă de arhitectură istorică. Ptuj este considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai vechi orașe și a ocupat un loc important în cultura locală încă din epoca de piatră.

Astăzi, unele dintre cele mai mari atracții includ:

  • Monumentul lui Orfeu care datează din epoca romană;
  • Colecția de artă și artefacte din Ptuj Grad;
  • Castelul;
  • Primăria care a fost construită în 1907;
  • Mănăstirea Dominicană din secolul al XIII-lea care este acum găzduită în cel mai mare muzeu al orașului.

De asemenea, Ptuj este renumit și pentru izvoarele termale perfecte pentru relaxare și evenimentul anual de carnaval numit Kurentovanje.

Pe scurt

Se poate afirma cu tărie că Slovenia oferă unele dintre cele mai bune locuri de vizitat. Această țară este un colț de lume care merită descoperit, întrucât istoria se împletește într-un mod spectaculos cu contemporanul.

Niciun călător care alege să viziteze Slovenia nu va pleca dezamăgit de cele văzute. De la văi și poteci luxuriante care șerpuiesc prin Alpi, la o cultură plină de tradiție și obiceiuri, Slovenia este o țară umitoare și deosebit de frumoasă.