Cum se alege cel mai bun vibrator de beton în funcție de proiectul unde îl vei folosi?

de |

Cum se alege cel mai bun vibrator de beton?

Vibratorul de beton este proiectat pentru a elimina orice bule de aer care se pot dezvolta în timpul turnării betonului. Pe lângă faptul că suprafața pare mai netedă, această acțiune poate asigura, de asemenea, că materialul nu este slăbit de bulele mici de aer la solidificare.

Primul lucru de luat în considerare atunci când alegi un astfel de dispozitiv este dimensiunea, care va depinde de cât de mult beton trebuie să vibrezi. Când iei în considerare acest detaliu, ar trebui să te gândești dacă ai nevoie de el rapid sau ar putea dura ceva timp, deoarece este recomandabil să cheltuiești mai mult pe un instrument puternic dacă viteza este importantă. De asemenea, poți alege între un vibrator beton extern și intern, care este adesea cea mai populară opțiune pentru multe proiecte.

În primul rând, ar trebui să te gândești la dimensiunea sarcinii pe care o efectuezi, deoarece aceasta va determina probabil tipul de vibrator de beton de care ai nevoie. Pentru lucrări mici, cum ar fi zone mici de beton în curtea din spate, poți găsi de obicei un dispozitiv mic cu un cablu scurt care poate face ceea ce ai nevoie la cel mai mic preț posibil. Lucrările mai mari pot necesita echipamente de construcție care au capacitatea de a vibra bucăți mari de beton, ceea ce înseamnă că va trebui să cheltuiești mai mult pe un vibrator de beton cu cablu lung.

O altă opțiune pentru finisarea betonului este un instrument fără fir, care este adesea ideal atunci când betonul este atât de extins încât este imposibil să se ajungă la o priză electrică. Alegerea unui vibrator beton este precum cea pentru o bormasina makita – vrei un model clasic, electric, cu acumulatori, ceva de calitate superioară sau poate ceva ce sa folosești doar foarte rar?

Un alt detaliu de luat în considerare este cât de repede trebuie să vibrezi betonul, aspect care va depinde de cât de repede ai nevoie de proiect. Dacă vrei să faci acest lucru rapid, poate fi necesar să alegi un vibrator de beton de mare putere, care poate provoca câteva vibrații pe minut, astfel încât să poți face treaba mai repede. O altă modalitate de a termina rapid lucrarea este de a alege un vibrator de beton cu un cap mare, deoarece acesta poate vibra mai mult beton simultan decât un dispozitiv mai mic. Dacă ai o cantitate mică de beton, probabil că vei economisi bani achiziționând o unitate de putere medie.

Trebuie să alegi și între un vibrator de beton intern sau extern, deoarece ambele pot face treaba. Vibratoarele interne din beton trebuie, de obicei, să fie plasate în beton umed, astfel încât să poată elimina aerul în acest mod și, de aceea, adesea muncitorii din construcții și proprietarii de case decid să vibreze betonul. Vibratoare externe sunt, de asemenea, disponibile și de obicei trebuie atașate la matrița utilizată la turnarea betonului. Deși nu sunt la fel de populare ca vibratoarele interne pentru proiecte mici, ele sunt de obicei considerate ideale pentru suprafețele mari de beton care trebuie nivelate pe întreaga suprafață.


Articol publicitar