Care sunt criteriile de alegere a celui mai bun loc pentru a asigura o mașină în 2023?

de |

Care sunt criteriile de alegere a celui mai bun loc pentru a asigura o mașină în 2023?

Există numeroase companii în România care oferă asigurări auto. Nu se știe câte exact, pentru că se schimbă în fiecare clipă. Unele companii le preiau pe altele, alte firme intră pe piață, iar altele dau faliment sau părăsesc piața noastră. Situația este dinamică, la fel ca și alegerea ofertelor de asigurare auto. Alegerea unui asigurător este adesea o dilemă mai mare decât decizia de a alege o mașină.

O bună asigurare auto este o garanție a liniștii sufletești pentru mulți șoferi. Ce factori trebuie luați în considerare atunci când alegi asigurarea?

Contează prețul asigurării RCA?

Pentru mulți, este factorul determinant luat în considerare în primul rând, în special la cumpărarea unei polițe de asigurare de răspundere civilă auto. Mulți șoferi presupun că asigurarea de răspundere civilă este de mică importanță deoarece este o asigurare auto pe care asiguratul nu o folosește direct.

Cu toate acestea, merită să arunci o privire asupra domeniului de protecție pe care îl oferă companiile de asigurări precum Euroins asigurari, pentru o mică suprataxă la asigurarea de răspundere civilă a vehiculului. Pachetul de răspundere civilă extinsă cu un domeniu suplimentar de protecție este oferit de aproape toate marile companii de asigurări.

Asigurarea RCA – declinări de răspundere și beneficii adiționale

Fiecare companie de asigurări își aplică propriile clauze de răspundere și excluderi. În funcție de asigurător, domeniul de aplicare a unei polițe similare poate varia. În cazul asigurării de răspundere civilă, problema este relativ simplă, deoarece excluderile de răspundere sunt prevăzute în lege și astfel de excluderi nu afectează direct prețul poliței. Conform reglementărilor, asigurătorul nu va acoperi întotdeauna costurile de despăgubire, ceea ce înseamnă că făptuitorul va fi obligat să acopere singur lichidarea prejudiciului.

Cu toate acestea, asigurătorii sunt în primul rând companii cărora le pasă să atragă clienți. Prin urmare, clienții pot conta adesea pe reduceri suplimentare, cashback-uri sau bonusuri. Unii asigurători oferă o reducere la asigurare RCA, dacă ai asigurare de locuință sau cumperi o poliță de asigurare de viață. Reducerile la cumpărarea mai multor asigurări sunt oferite de multe firme. De asemenea, asigurătorii organizează promoții sezoniere care durează o anumită perioadă de timp. Un alt stimulent pentru cumpărarea unei polițe sunt cashback-urile, care constau în returnarea unei anumite sume la cumpărarea unui pachet de polițe.

Domeniul de protecție pentru asigurarea RCA

Unii șoferi se întreabă ce acoperire de asigurare să aleagă. De fapt, totul depinde de nevoile individuale ale proprietarului vehiculului. Cu toate acestea, unele extensii merită să fie luate în considerare, din cauza frecvenței statice de apariție a anumitor tipuri de daune.

Merită să ai opțiunea asistență în pachetul de asigurare. În caz de avarie pe autostradă, când vehiculul este imobil, asigurătorul va organiza servicii de asistență precum tractarea vehiculului, înlocuirea de urgență a mașinii sau asistența pentru anvelope. Șoferii care au tendința de a provoca daune minore în garaj, parcare sau zgârieturi ar trebui să-și reconsidere asigurarea auto .