Cum alegi cel mai bun boiler de inox pentru casa ta

de |

Alegerea boilerului este o sarcină cât se poate de importantă. Acest dispozitiv este responsabil pentru încălzirea apei, deci pentru creşterea confortului personal. Pentru a beneficia de avantajele acestui dispozitiv este important să acorzi atenție tuturor detaliilor de la cele legate de dimensiune şi mod de alimentare, la cele ce ţin de modul de funcţionare, consum, design, dimensiune.

În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenția asupra boilerului de inox și să observăm căror aspecte trebuie să le acorzi atenție pentru a beneficia de avantajele acestuia.

Înainte de a verifica principalele criterii este recomandat să se cunoască câteva aspecte despre ce este un boiler inox. În primul rând trebuie să ştii că boilerele sunt dispozitive de încălzire a apei, ce asigură independența din acest punct de vedere. Sunt potrivite locuinţelor în care nu există reţea centralizată de preparare şi furnizare a apei calde, dar şi pentru reşedinţele ce nu se doresc a fi dependente de aceste reţele. Practic, cu ajutorul lor utilizatorii vor beneficia de autonomie.

Analizează tipul sursei de încălzire

Din punct de vedere al sursei de încălzire există boilere electrice, boilere termoelectrice şi boilere cu acumulare. Primele sunt dispozitive ce funcţionează cu energie electrică, adică pot fi conectate la reţeaua centralizată. Dispozitivele din această categorie sunt considerate fiabile, eficiente, având randament bun și sunt preferate de consumatorii care nu îşi doresc bătăi de cap legate de montare şi instalare.

În a doua categorie, avem boilere alimentate cu combustibil solid, ce în interior au integrată rezistență electrică sub formă de serpentină. Dispozitivele din această categorie sunt eficiente din punct de vedere energetic, au randament bun şi datorită modului de funcționare permit prepararea de energie termică ieftină în special în sezonul de vară.

În ultima categorie avem boilere cu acumulare ce funcţionează pe principiul de transfer de căldură. Dispozitivele din această ultimă categorie sunt foarte versatile pentru că permit montarea unui număr mai mare de rezistențe când sursa principală de alimentare nu este disponibilă. Avantajul acestor tipuri de boilere tine de faptul că pot fi conectate la sistemele de panouri solare ceea ce se poate traduce prin cost redus de preparare a apei calde.

Necesarul de apă caldă

Pentru a beneficia de avantajele boilerelor din inox este important să se analizeze cu atenție necesarul de consum. Trebuie precizat, ca în cazul boilerelor apa caldă nu se prepară instantaneu, iar o estimare deficitară a necesarului de apă caldă poate duce la scăderea confortului personal al rezidenţilor. În funcție de acest parametru se va achiziţiona un boiler de inox cu volum mai mare sau mai mic. Pentru un singur utilizator un boiler cu capacitate de 50 l va fi suficient, altfel stă situația în cazul unei familii cu 4-5 membrii, ce utilizează concomitent apa caldă la baie şi bucătărie. În astfel de cazuri se impune utilizarea de boilere inox cu capacitate de 150-300l.

Eficiența dispozitivului

Eficiența dispozitivului constă în calitatea materialelor utilizate şi a componentelor integrate. Se poate opta pentru variante standard, însă se pot alege variantele realizat la comandă în funcție de anumite particularităţi. Pentru a beneficia de cel mai bun boiler se pot contacta companii care furnizează servicii de prelucrari metalice, acestea sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie ce permit realizarea de boilere inox personalizate, adaptate necesităților individuale.


Articol publicitar