Cum să alegi cei mai potriviți butoni pentru mobilă?

de |

Cum să alegi cei mai potriviți butoni pentru mobilă?

Mânerele de mobilă nu sunt doar un detaliu funcțional care este folosit zilnic, ci și un accesoriu de modă pentru casa ta. Butonii și mânerele selectate în mod corespunzător reprezintă fața mobilierului, iar aspectul lor determină integritatea imaginii interioare.

Cum să nu te pierzi în gama variată de modele și cum să faci o alegere bună și informată între numeroasele forme, culori și texturi?

La ce ar trebui să acorzi atenție atunci când alegi mânerele pentru mobilier?

Armonizându-se cu alte elemente decorative, mânerele se aleg în funcție de stilul mobilierului, de forma și de schema de culori a acestuia. În plus, este important ca mânerele să fie confecționate din material de calitate și să aibă un strat bun de acoperire, atunci vor fi plăcute ochiului pentru o perioadă lungă de timp.

La selectarea accesoriilor frontale pentru mobilier, este necesar să se ia în considerare multe criterii, dintre care principalul este, desigur, confortul.

Prima regulă este că mânerele trebuie să fie confortabile deoarece va trebui să deschizi și să închizi ușile dulapurilor, sertarele și fronturile bucătăriei în fiecare zi.

Atunci când alegi mânerele, acordă atenție mânerului confortabil. În mod ideal, palma ar trebui să cuprindă în totalitate mânerul. Dacă cumperi mânere și butoni mobilă moderni de pe internet, ai grijă de distanța dintre găuri. Bineînțeles, forma mânerului determină, de asemenea, ușurința de utilizare a acestuia.

Ce tip de mâner să alegi?

Gustul tău personal și stilul mobilierului pentru care sunt selectate feroneriile decorative frontale joacă un rol important aici. Mânerul trebuie să se potrivească cu stilul piesei de mobilier. În același timp, ar trebui să arate armonios pe fundalul fațadelor și să se încadreze în designul întregului spațiu interior.

Mobilierul modern, caracterizat de linii și forme clare și stricte, necesită aceleași accesorii laconice, astfel încât sunt preferate modelele neutre de capse, mânere cu mortar sau mânere suprapuse.

Iar șinele, de exemplu, sunt mai des folosite în seturile de mobilier cu fronturi lungi, ele completează cu succes sertarele largi și dulapurile înalte moderne.

Butonii sunt utilizați în principal în mobilierul laconic în stilul minimalismului, pe fațade netede, fără rame, cu proporții clar definite și linii verificate.

Dacă vorbim despre mobilier în stil scandinav, care este popular astăzi, atunci când alege feroneria frontală, caută modele care sunt practice și confortabile: suporturi neutre și butoni.

Pentru camera copiilor, poți alege mânere mobilă copii cu animale, flori sau personaje preferate. Copii se vor bucura de un astfel de decor și vor dori să-și țină lucrurile în ordine cu astfel de corpuri de păstrare vesele și plăcute.

Astfel, alegerea atentă a mânerelor și butonilor pentru mobilier în funcție de preferințe îți permite să te bucuri de o funcționalitate sporită și să adaugi o notă personală fiecărui element al locuinței tale.