Ce trebuie să iei în considerare când alegi un program pontaj?

de |

Ce trebuie să iei în considerare când alegi un program pontaj?

Atunci când vrei să implementezi un program pontaj, trebuie să fii atent la câteva aspecte. Întâi, ai nevoie de un soft administrare personal, pentru a avea disponibile în sistem centralizat datele personale ale angajaților. Apoi, la alegerea soluției de pontaj, trebuie să fii atent la nevoile organizației tale, și la modul de desfășurare a activității.

Ia în considerare modul și programul de lucru

Mai exact, trebuie să alegi un program pontaj care se pretează la modul de lucru și de organizare din compania ta, adică on-site, remote sau hibrid.  În cazul în care vrei ca softul să preia datele de la punct de acces de tip punch in-punch out, trebui să te asiguri că programul îți asigură această opțiune. Un soft administrare personal, și o soluție digitală de payroll, sunt alte aplicații necesare pentru gestionarea optimă a proceselor de HR.

Un program pontaj facilitează colectarea datelor de prezență

În continuare, angajații din numeroase companii își desfășoară activitatea în format hibrid. Indiferent de modul și locul din care lucrează, un program pontaj contribuie la colectarea ușoară a datelor de prezență. De asemenea, profesioniștii în resurse umane pot utiliza un soft administrare personal pentru gestionarea unor operațiuni complexe. Spre exemplu, pot să opereze modificări ale datelor angajaților, să actualizeze contracte de muncă sau să păstreze o evidență a controalelor medicale efectuate.

Ce beneficii esențiale aduce un program pontaj?

Atât un program pontaj, cât și un soft administrare personal, sunt funcționalități incluse într-o aplicație de HR complexă, care sprijină semnificativ activitatea specialiștilor HR. Spre exemplu, centralizarea datelor despre orele lucrate de angajați poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă salariații muncesc din mai multe puncte de lucru sau în format hibrid. Cu un program pontaj, această activă devine ușor de îndeplinit, iar ulterior procesele conexe de HR se desfășoară mai ușor.

Calculezi ușor salariile și generezi rapoarte

Prin intermediul unui program pontaj, angajații își pot nota datele de prezență și pot vizualiza câte zile de concediu de odihnă mai au disponibile. Acele informații pot fi utilizate ulterior pentru calculul de salarii, astfel încât suma plătită angajaților să fie corectă. Mai mult, atât un program pontaj, cât și un soft administrare personal, permit generarea unor rapoarte utile managementului și specialiștilor HR.

De ce să implementezi o soluție digitală de pontaj?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să utilizezi un program pontaj în organizația ta. Unul dintre cele mai importante motive este acela că softul te ajută să monitorizezi cu precizie orele de lucru ale angajaților. Acest lucru îți permite planificarea mai eficientă a activităților, pentru a te asigura că ai la dispoziție personal suficient disponibil în diferite perioade. Totodată, un program pontaj te ajută să calculezi cu precizie salariile angajaților, fără să fie nevoie de colectarea manuală a hârtiilor care conțin evidența pontajului lor. Pentru a alege cea mai potrivită soluție de pontaj, asigură-te că opțiunile oferite de softul respectiv se potrivesc cu nevoile organizației tale.

Un program pontaj, o necesitate în organizațiile de mari dimensiuni

În orice companie mare, cu mulți angajați, colectarea datelor de prezență cu o soluție dedicată reprezintă o necesitate. True HR conține 19 funcționalități distincte, printre care un program pontaj și un soft administrare personal. Acestea sunt dezvoltate și inovate pentru a răspunde la cât mai multe dintre particularitățile organizațiilor din diverse domenii de activitate. Pentru mai multe detalii, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin mail la [email protected] sau la numărul de telefon 0720 534 424.