Ce procese poți gestiona cu o aplicatie HR?

de |

Ce procese poți gestiona cu o aplicatie HR?

În era digitalizării, ai nevoie de softuri precum o aplicatie HR si o aplicatie calcul salariu pentru gestionarea eficientă a resurselor umane. O aplicatie HR este un instrument digital care simplifică numeroase procese legate de managementul resurselor umane, prin automatizare. De asemenea, o aplicatie calcul salariu te ajută să calculezi remunerațiile angajaților prin procese simple și intuitive. În continuare, vom prezenta câteva din procesele pe care le poți gestiona cu o aplicatie HR complexă.

Recrutare și selecție

Una dintre caracteristicile esențiale regăsite într-o aplicatie HR este capacitatea de a facilita procesul de recrutare și selecție. Prin intermediul acestei aplicații, departamentele de resurse umane pot să identifice și să filtreze candidații mai ușor, să programeze interviuri și să urmărească stadiul aplicărilor. Astfel, procesul de recrutare devine mai eficient și mai transparent pentru toți cei implicați. Ulterior, poți utiliza o aplicatie calcul salariu pentru a gestiona toate aspectele legate de veniturile lor salariale.

Onboarding și integrare

O aplicatie HR poate fi utilizată pentru a crea și gestiona procesul de onboarding pentru noii angajați. De la completarea formularelor și a documentelor legale până la furnizarea de materiale de instruire și introducerea în cultura organizațională, o aplicatie HR poate simplifica și personaliza experiența de integrare a noilor angajați în companie.

Managementul performanței

Prin intermediul unei aplicații HR, organizațiile pot gestiona eficient procesul de evaluare a performanței angajaților. Aceasta poate include stabilirea obiectivelor individuale, monitorizarea progresului, furnizarea feedback-ului și evaluarea performanței într-un mod sistematic și transparent. Astfel, managerii pot lua decizii informate în ceea ce privește dezvoltarea și recompensarea angajaților.

Gestionarea concediilor și absențelor

O aplicație HR poate automatiza procesul de gestionare a concediilor și absențelor, permițând angajaților să solicite concedii online, iar managerilor să aprobe și să gestioneze aceste cereri rapid. Astfel, reduce birocrația asociată cu procesul manual și asigură respectarea politicilor interne. Informațiile legate de concedii pot fi apoi importate într-o aplicatie calcul salariu, pentru a calcula cu precizie remunerațiile angajaților.

Generarea unor rapoarte utile

Prin colectarea și analizarea datelor despre resursele umane, o aplicație HR poate oferi organizațiilor informații valoroase despre tendințele în materie de recrutare, performanță, absenteism și multe altele. Aceste date pot fi utilizate pentru a lua decizii strategice și pentru a îmbunătăți continuu procesele de resurse umane.

Conformitatea legală

O aplicație HR, dar și o aplicatie calcul salariu contribuie la asigurarea conformității organizației cu reglementările legale și cu politicile interne. Prin generarea unor rapoarte diverse, softurile ajută la monitorizarea și respectarea normelor legale referitoare la administrarea personalului și la salarizare.

O aplicatie HR și o aplicatie calcul salariu pot fi integrate

O aplicație HR integrată cu o aplicatie calcul salariu eficientizează procesele de management de personal și de calculare a salariilor. Dacă ai la dispoziție aceste două soluții integrate, poți, spre exemplu, să imporți rapid datele de pontaj dintr-o aplicatie HR în soluția de payroll. Astfel minimizezi erorile umane și reduci timpul necesar pentru a efectua aceste sarcini manual.

Alege soluțiile potrivite pentru compania ta

O aplicatie HR este necesară pentru a gestiona eficient procesele de resurse umane. Totodată, o aplicatie calcul salariu îți optimizează calculul remunerațiilor, o activitate care necesită multă grijă și atenție. Cu ajutorul lor, simplifici considerabil activitățile complexe de HR și payroll.

UCMS by AROBS are în portofoliu o aplicatie HR, dar și o aplicatie calcul salariu. Ambele sisteme, True HR și dp-Payroll, includ funcționalități multiple, sunt ușor de utilizat și pot fi configurate pentru a răspunde propriilor nevoi. Pentru mai multe detalii despre acestea, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.