Ce este semnatura electronica și cum te poate ajuta în activitatea de business?

de |

Ce este semnatura electronica?

Când vorbim despre anul 2020 vorbim despre anul în care digitalizarea a început să își facă tot mai mult simțită prezența în viața noastră. Forma clasică de lucru s-a schimbat, tot mai mulți lucrăm de acasă, iar unele activități pe care înainte le făceam manual, acum le putem face și digital, cum ar fi semnatura electronica. Nu este un concept nou, ea fiind integrată în activitățile cotidiene doar de câțiva ani. Însă nu a reușit să înlocuiască integral semnatura olografă. Noutatea constă în faptul că specialiștii HR pot semna acum electronic documentele direct dintr-un soft HR. Fiind o preocupare constantă în ultimul an, companiile producătoare de soluții software pentru resurse umane au identificat nevoia și au căutat soluții.

Ce este semnătura electronică?

Semnătura electronică reprezintă semnătura unei persoane transpusă în format digital. Prin intermediul instrumentelor digitale se poate înregistra semnatura olografă care păstrează aceeași formă precum cea manuală. Semnatura electronica se folosește pentru a se valida autenticitatea unor acte digitale. Pentru aceasta, este nevoie ca semnatura să corespundă semnatarului, iar la nevoie, o persoană să poată fi identificată prin ea.

Cum se poate integra într-un soft HR?

Un soft HR gestionează foarte multe documente. Unele dintre ele sunt generate automat din sistem, iar altele pot fi importate din surse externe. Iar cele mai multe dintre ele au nevoie de semnături, fie de la angajat, fie de specialistul HR sau chiar de directori și administratori. De aceea, s-a creat un sistem automat care să permită aplicarea semnaturii electronice direct din softul HR. Atât angajatul, cât și angajatorul pot semna documentele într-un mod foarte simplu.

Cum te ajută?

Vorbim cu siguranță despre optimizarea timpului de lucru și a întregii activități. Deși a semna olograf documentele este o activitate ușoară, consumă foarte mult timp. Mai ales în cazul persoanelor din funcțiile de conducere care sunt nevoite se semneze zilnic un volum impresionant de documente. Cu un soft HR care îți oferă posibilitatea de a semna electronic actele, scapi de sarcinile repetitive și le rezolvi mai simplu.

True Semnatura Electronica te ajută să semnezi digital documentele cu semnătură certificată

True HR este un soft HR performant, ce deține 19 funcționalități complexe care contribuie la asigurarea unui management unitar al resurselor umane. Modulul de semnatura electronica a fost recent adăugat, pentru a completa portofoliul de funcționalități. Scopul este acela de a contribui la eficientizarea activității și a răspunde la nevoile actuale. Mai multe detalii află de la specialiștii UCMS by AROBS la [email protected] sau la telefon: 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.