Ce este outsourcing-ul și de ce este avantajos?

de |

Ce este outsourcing-ul?

Astăzi, auzim din ce în ce mai des termenul de outsourcing. Dar știm cu adevărat ce presupune acest proces? Probabil că majoritatea ar răspunde cu „da”. În mod evident, outsourcing-ul reprezintă atribuirea unor procese interne specifice ale unei companii către o companie terță, prin realocarea resurselor și este utilizat în diverse industrii,de la software development la cele juridice.

Noi, la AROBS, am pornit la drum în business-ul de IT outsourcing din 1998. Însă, outsourcing-ul reprezintă mai mult decât ceea ce am prezentat până acum. Outsourcing-ul este soluția optimă a multor probleme din cadrul companiilor, venind atât în sprijinul managerilor, cât și al angajaților. Acest proces a apărut în spectrul dezvoltării afacerilor, cu zeci de ani în urmă. În ultima vreme, avantajele sale au fost tot mai recunoscute, motiv pentru care acest domeniu este unul foarte dezvoltat și foarte variat, adaptându-se constant la nevoile partenerilor.

De ce outsourcing?

Pentru că simplifică activitatea, economisind timp și bani. Interviurile, training-urile noilor angajați, salariile vor fi responsabilitatea partenerului. Astfel, fiecare companie se poate concentra pe activitatea principală, investind în calitate și performanță de top. Avantajul major al outsourcing-ului este de opțiunea de a-ți alege singur partenerul cu care vrei să colaborezi în realizarea proiectului tău. Trebuie să-ți bazezi această alegere pe date concrete și o expertiză amănunțită. Probabil prima alegere cu care te vei confrunta este alegerea tipului de outsourcing, mai exact offshore –în țări aflate la distanță – sau nearshore – în apropiere, de exemplu, țări vecine, cu același fus orar. Cea mai importantă alegere pentru outsourcing rămâne însăși alegerea partenerului – cea mai bună orientare fiind mereu spre companiile specializate, cu echipe de experți.

De la mic la mare, companiile apelează la servicii de outsourcing, de exemplu, pentru a ține evidența contabilă, servicii juridice, practic aproape orice. Însă, outsourcing-ul este cel mai adesea întâlnit în domeniul IT, asigurând eficientizarea proceselor și performanțe înalte.

De ce AROBS pentru IT outsourcing?

În primul rând, datorită performanțelor recunoscute și a calității înalte a serviciilor. Înființată în anul 1998 la Cluj-Napoca, AROBS a ajuns în topul companiilor de outsourcing din Europa Centrală și de Est, oferind atât servicii offshore, cât și nearshore. AROBS dispune de echipe de software developers specializați, formate atât din juniori cât și din seniori. Calitatea serviciilor oferite este recunoscută la nivel mondial prin certificarea ISO, un vast portofoliu cu proiecte de succes și o expertiză calitativă. Mai mult decât atât, AROBS va fi partenerul de încredere, care se va adapta la nevoile tale, oferindu-ți cele mai bune soluții pentru companie. Cât despre costuri, putem spune că AROBS oferă un raport perfect între preț și calitate. Pentru mai multe informații, accesați site-ul AROBS.


Comunicat de presă
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.