Importanța alegerii cărămizii potrivite pentru un coș de fum

de |

De ce este atât de importantă cărămida pentru un coș de fum?

Coșul de fum este o componentă extrem de importantă a unui șemineu și contribuie la buna funcționare a acestuia. Acesta reprezintă sistemul de evacuare a fumului provenit în urma arderii. Un coș de fum bine construit îi va oferi casei tale un aspect plăcut, dar și siguranță.

Află, în cele ce urmează, care sunt cele mai potrivite cărămizi pentru construcția unor cosuri de fum și cum să le alegi.

Importanța cărămizii

Nu toate cărămizile sunt potrivite pentru construcția de coșuri de fum. Asemenea lucrări trebuie să îndeplinească o serie de standarde foarte stricte, pentru ca acestea să nu se deterioreze din cauza variației de temperatură și să nu pună în pericol siguranța întregii clădiri. Reparațiile de coșuri de fum sunt extrem de costisitoare, motiv pentru care este indicat să alegi cu mare atenție materialele pe care le vei folosi.

Una dintre cele mai importante componente ale coșurilor de fum este reprezentată de caramida. Iată ce criterii ar trebui să îndeplinească o cărămidă potrivită pentru coșuri de fum:

  • să aibă o rezistență ridicată la șocuri;
  • să aibă un punct ridicat de topire;
  • să reziste la temperaturi foarte înalte.

Ce fel de cărămizi se folosesc pentru construirea coșurilor de fum?

În general, experții recomandă cărămida din argilă sau din calciu pentru construirea hornurilor. Fiecare tip de cărămidă are o anumită durabilitate, aceasta fiind influențată inclusiv de mortarul folosit. Cel mai des, în zidăria hornurilor se folosește cărămida roșiatică din argilă.

Recomandarea noastră este să apelezi la experții în domeniu care să te ajute în alegerea cărămizii potrivite pentru coșul tău de fum. Aceștia vor putea să îți recomande alternativa care se pretează cel mai bine atât pentru structura casei tale, cât și pentru clima zonei în care te situezi.

Sisteme de coșuri de fum

Dacă dorești o alternativă care să presupună un efort mai mic de montare, te sfătuim să optezi pentru un sistem de coș de fum gata fabricat. Acest tip de sistem pentru evacuarea gazelor este unul complet și gata de instalat.

Sistemele de coșuri de fum sunt la fel de eficiente precum hornurile clasice. Oferă siguranță, rezistență pe o perioadă îndelungată și sunt mai ușor de curățat față de cele din zidărie.

Indiferent dacă alegi un coș de fum din cărămidă sau un sistem, cere ajutorul specialiștilor să te sfătuiască cu privire la varianta cea mai potrivită pentru tine.


Articol publicitar