Care sunt caracteristicile importante ale unui soft HR?

de |

Care sunt caracteristicile importante ale unui soft HR?

În prezent, departamentul de resurse umane se bazează tot mai mult pe soluții software precum soft HR și soft recrutare, pentru a gestiona și optimiza procesele legate de angajați. Ele îndeplinesc un rol esențial pentru a avea parte de o administrare de personal eficientă și pentru a reduce la minimum birocrația din companii. În acest articol, vom explora caracteristicile importante ale unui soft HR și modul în care acestea pot contribui la succesul organizației tale.

Gestionarea eficientă a datelor angajaților

O caracteristică esențială a unui soft HR este capacitatea sa de a stoca toate datele angajaților și documentele asociate lor. Aceasta include informații personale, istoricul angajării, studii, certificări, experiența anterioară, date bancare, persoane în întreținere și alte date relevante. 

Un astfel de sistem permite accesul rapid la informațiile angajaților, iar astfel elimină nevoia unor dosare fizice și facilitează procesele administrative. De asemenea, poți utiliza un soft recrutare, inclus într-un soft HR, pentru a identifica rapid candidații potriviți pentru angajare, pe baza criteriilor relevante pentru tine.

Soft recrutare inclus în aplicația de resurse umane

Un soft HR complex include de obicei și un soft recrutare, care să te ajute să ai un flux optim al proceselor de recrutare și selecție a candidaților pentru organizația ta. Cu acest program îți găsești mai ușor aplicanți, pe baza unui profil similar al angajaților actuali, și a altor criterii importante pentru tine. 

Funcționalitatea îți permite să imporți ușor CV-urile candidaților, să formezi echipe de recrutare și să gestionezi și să urmărești toate etapele recrutării. Prin urmare, soluția digitală optimizează procesul de recrutare și reduce timpul necesar pentru a angaja noi membri în echipă.

Integrarea rapidă a noilor angajați cu un soft HR

Un soft HR eficient oferă instrumentele pentru gestionarea procesului de onboarding pentru noii angajați, pe care i-ai identificat rapid cu un soft recrutare. Acest lucru poate include furnizarea de materiale informative, module de instruire online și semnarea electronică a unor documente administrative. Onboardingul digital îi ajută pe noii angajați să se acomodeze mai rapid în organizația și minimizează birocrația și consumul de hârtie în etapele inițiale ale unui nou angajat.

Gestionarea pontajului angajaților

Un alt aspect important al unui soft HR este capacitatea sa de a gestiona datele de prezență ale angajaților la locul de muncă. Acesta trebuie să includă o funcționalitate dedicată pontajului, care să permiă înregistrarea orelor lucrate de către angajați, indiferent de modul în care își desfășoară activitatea. Un modul pentru pontaj, inclus într-un soft HR, este esențial pentru calculul salariilor cu precizie și rapiditate.

Evaluarea și dezvoltarea angajaților, facilitată de un soft HR

Un soft HR complex ar trebui să ofere posibilitatea de a realiza evaluarea angajaților, într-o platformă ușor accesibilă pentru toate părțile implicate. Acest lucru poate include stabilirea obiectivelor individuale, urmărirea progresului, feedback de la angajați și manageri, toate pe o platformă digitală. 

Astfel, poți utiliza un soft recrutare pentru a identifica oamenii potriviți, iar cu un soft HR performant poți stabili ușor nevoia de dezvoltare a angajaților. De asemenea, un soft HR performant ar trebui să permită și organizarea sesiunilor de training.

Generarea rapoartelor specifice din zona resurselor umane

O altă caracteristică esențială pe care trebuie să o aibă un soft HR performant este capacitatea sa de a genera diverse rapoarte, care să te ajute în managementul de personal. Cu ajutorul lor, poți identifica anumite probleme, tendințe și să iei decizii informate, bazate pe date. Rapoartele din zona resurselor umane te pot ajuta să-ți îmbunătăteșți procesele de gestionare a personalului, dar și să-ți optimizezi strategiile de recrutare și retenție.

Mod rapid și intuitiv de operare și date securizate

Nu în ultimul rând, un soft HR trebuie să aibă un mod intuitiv de operare, pentru a fi ușor de utilizat și de către personale ce dețin cunoștințe tehnice minime. Procesele trebuie să poată fi realizate rapid, pentru fluxuri optime în privința operațiunilor de resurse umane. De asemenea, securitatea datelor angajaților este foarte importantă, motiv pentru care aplicația de HR trebuie să includă diverse metode de a le păstra în siguranță.

Ai nevoie de o aplicație HR complexă pentru compania ta?

Prin alegerea unui soft HR adecvat, organizația ta poate beneficia de o gestionare mai eficientă a angajaților și de un avantaj competitiv pe piața muncii. True HR, o aplicație complexă de resurse umane dezvoltată de UCMS by AROBS, include funcționalități multiple pentru optimizarea operațiunilor de HR, printre care și un soft recrutare. Vrei să afli mai multe detalii despre această soluție digitală? Contactează acum specialiștii UCMS by AROBS printr-un email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.