Găsește-ți echilibrul prin echitație. Centre de călărie în Brașov

de |

Găsește-ți echilibrul prin echitație. Centre de călărie în Brașov

Echitația reprezintă un sport nobil, în care legătura care se formează între călăreț și cal aduce numai beneficii pentru sănătatea fizică și psihică a practicantului. Considerat sportul minții și al sufletului, călăritul a demonstrat rezultate spectaculoase de-a lungul timpului, resimțite de cel care alege să își petreacă timpul liber în acest mod inedit.

Înainte de a vedea unde poți începe și tu să practici echitația, în județul Brașov, află în continuare cele mai importante beneficii pe care acest sport le poate avea și asupra ta.

De ce să practici echitația

De cele mai multe ori echitația este asociată cu noțiunile de eleganță și postură. Calul, prin natura sa, este un animal nobil, de o inteligență și loialitate extraordinare. Așadar, această asociere poate fi justificată. Datorită lucrului cu acest animal deosebit, prin călărie se stabilește o legătură solidă între cei doi participanți.

Rezultatele care apar în urma practicării acestui sport sunt uluitoare și se pot vedea direct în nivelul de fericire, postură și atitudinea pe care călărețul le capătă în timp. Considerat sportul minții, călăritul își pune amprenta asupra puterii de concentrare și a echilibrului. În timpul practicării acestui sport nu te gândești la altceva iar efortul fizic susținut aduce rezultate spectaculoase: sunt activați mușchii picioarelor, ai spatelui, abdomenului și mâinilor.

Postura călărețului este corectată iar repetiția mișcărilor echivalează sau chiar depășește performanța realizată la o ora de cardio într-o sală de sport. După ce acumulezi experiență, mișcările pe care trebuie să le realizezi în timpul orelor de călărie vor fi într-o perfectă armonie cu cele ale calului. Ce poate fi mai frumos de atât?

Fericirea resimțită în timpul orelor de călărie este datorată sentimentelor de libertate, siguranță și încredere care te învăluie. Totodată, echitația stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii.

Rezultate spectaculoase au fost măsurate în rândul practicării acestui sport și de către copii.

Practicarea călăritului de către copii

Atunci când puterea de concentrare este îndreptată asupra unui singur lucru, performanța în realizarea obiectivului respectiv crește. În rândul copiilor, îndreptarea și menținerea atenției către un singur subiect poate contribui semnificativ la performanțe școlare și la îmbunătățirea relațiilor sociale ale acestora, inclusiv a relației acestora cu părinții.

În același timp, practicarea acestui sport de către copii aduce o dezvoltare fizică de excepție a corpului copiilor și o postură de invidiat. În cazul copiilor cu anumite dizabilități fizice sau cu autism, echitația practicată alături de un specialist terapeut poate aduce rezultate surprinzătoare.

În județul Brașov există centre de echitație în care ai posibilitatea să faci cunoștință cu acest sport distins. Iată câteva sugestii.

Centre de echitație în Brașov

Datorită poziționării geografice favorabile, locurile în care fermele de cai primesc cu brațele deschise doritorii care abia așteaptă să își petreacă timpul liber într-un mod inedit sunt numeroase. Astfel, poți opta pentru zona Rășnov și Cheile Rășnoavei la centrele: Diana, Cristina, Pănicel.

Spre zona Hărman, ai posibilitatea să mergi la Centrul de Echitatie Bălţile Cişmaşum iar în Sânpetru, la Centrul De Echitatie Equus Solis.

Spre Poiana Brasov și în Poiană vei găsi centrele de echitație Speranța, Spiritul Cailor și Poiana Brașov.

Acestea sunt câteva dintre locurile amenajate pentru practicarea călăritului. Îți dorim să ai parte de cele mai inedite experiențe și sentimente în cadrul sesiunilor de călărie. Așteptăm cu drag impresiile tale după primele ședințe de echitație, în secțiunea de comentarii.

Articol scris de Alexandra Budu
Fotografii: Centrul de Echitatie Bălţile CişmaşuEquus Solis, Spiritul Cailor