Bicicleta și trotineta electrică: pe care o alegi?

de |

Bicicleta și trotineta electrică: pe care o alegi?

Locuitorii orașelor aglomerate apreciază din ce în ce mai mult mijloacele de transport alternativ, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Însă, mulți dintre aceștia se confruntă cu o dilemă când vine vorba de alegerea vehiculului potrivit, neștiind dacă să opteze pentru o bicicletă sau o trotinetă electrică. Dacă și tu te aflii în acest impas, în continuare, descoperă o comparație între cele două pentru a te ajuta să decizi care dintre ele este mai eficientă pentru nevoile tale. 

Cum te deplasezi mai eficient și mai sigur în traficul urban?

Benzile dedicate bicicliștilor pot să fie utilizate atât ce către cei ce se deplasează cu biciclete, cât și celor pe trotinete. Deplasarea pe aceste tronsoane special amenajate face ca utilizarea bicicletelor și a altor mijloace de transport alternativ să fie mai sigură și mai eficientă. 

În situația în care ești nevoit să călătorești într-o porțiune a orașului unde nu există astfel de benzi dedicate transportului alternativ, este esențial să ai o bună cunoaștere a regulilor de circulație și să circuli doar pe partea laterală a drumului, respectând sensul de mers. 

Mai rapid pe trotinetă sau bicicletă?

Deplasarea prin oraș cu mașina este confortabilă din anumite puncte de vedere, dar necesită mult timp, în special dacă vorbim de metropole sau zone foarte aglomerate. Din acest motiv, tot mai mulți oameni sunt dispuși să renunțe la mașina personală. Bicicleta a fost o alegere firească de ani de zile, până la apariția trotinetelor electrice, care au câștigat în scurt timp o popularitate debordantă. 

Este greu să compari o bicicletă cu noile modele de trotinete electrice, pentru că ambele vehicule vin cu numeroase avantaje. Totuși, între cele două tipuri de echipamente există diferențe notabile. Trotineta electrică e ușor de condus și nu implică efort fizic, ceea ce o face ideală pentru cei ce doresc să se deplaseze confortabil și rapid fără a transpira sau a depune efort. Atinge viteze de deplasare de până la 50 km/h, deci poate fi considerată alternativa de transport ideală în mediul urban aglomerat. 

Pe de altă parte, bicicleta rămâne o opțiune excelentă pentru cei care își doresc o modalitate de transport eco-friendly, care promovează activitatea fizică și oferă o legătură mai directă cu mediul înconjurător, încurajând explorarea peisajelor urbane într-un ritm mai liniștit.

Versatilitate, sport și recreere

Când vine vorba de a explora împrejurimile orașului și de a te bucura de puțin timp în natură, trotineta electrică nu este deloc alegerea ideală. Însă, în această situație, o bicicletă ar putea reprezenta un prieten de nădejde, întrucât o vei putea accesoriza în conformitate cu nevoile tale, aceasta îți poate asigura tot confortul în timpul plimbărilor pe 2 roți.

Cât despre beneficiile pentru sănătate ale conducerii celor 2 tipuri de vehicule, acestea sunt de netăgăduit. Plimbările în aer liber sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de sportul pe care îl practici. Singura diferență este că atunci când mergi pe bicicletă, lucrezi întregul corp în mod egal. Când mergi cu o trotinetă electrică, efortul este mult mai mic, musculatura corpului fiind concentrată doar pe menținerea echilibrului. Într-o oră de mers cu bicicleta la o viteză de 20 km/h poți arde 500 kcal, pe trotinetă – deși vei merge cu aceeași viteză, vei arde mai puține calorii.

În concluzie, bicicleta este mai versatilă și poți merge cu ea la atât la serviciu, cât și în expediții în afara orașului. Trotineta electrică este un vehicul tipic urban, care va funcționa perfect pe piste amenajate sau tronsoane de șosea unde traficul acestora este permis. Cu toate acestea, ambele vehicule oferă o porțiune de activitate sănătoasă în aer liber.