Beneficiile Point-of-Sale (POS)

de |

Beneficiile POS

Presiunea de a limita interacțiunea umană în perioada pandemică a condus la o creștere exponențială a plăților contactless și a investițiilor în dispozitivele de tip mPOS. Totodată, schimbarea a atras o serie de noi beneficii atât pentru companiile de retail, cât și pentru micii producători. Modalitățile de plată s-au multiplicat și diversificat, iar volumul de vânzări a crescut odată cu asta. Conform unui studiu Statista, în România, valoarea tranzacțiilor efectuate cu cardul prin dispozitive POS a crescut de la finalul anului 2015 până la mijlocul anului 2021, de la 6.2 miliarde până la aproape 22 miliarde. Sistemele mPOS au devenit în ultimii ani un tool indispensabil oricărui tip de business, de la cele din domeniul mobilității, la HoReCa sau piețe agroalimentare.

Plăți contactless mai facile

Un alt trend in industria POS-urilor sunt tranzacțiile efectuate prin smartphone, care au avut o creștere considerabilă. Predicțiile arată că până în anul 2025 vor atinge 4.650.556 milioane de dolari și vor exista aproximativ 1.890.330 de utilizatori. Creșterile previzionate sunt justificate în contextul în care obiceiurile instalate în pandemie de păstrare a distanței și limitării contactului între oameni, se vor menține și în viitorul apropiat. Mai mult, aceste metode plată elimină din inconveniențele clientului. Trendul a dat naștere și terminalelor de self-checkout instalate în magazinele de mari dimensiuni, unde clienții pot să-și scaneze cumpărăturile și să le plătească pe cont propriu după instrucțiuni minime.

Îmbunătățesc experiența clientului și încurajează loialitatea

Fără îndoială, una din experiențele neplăcute care s-au îmbunătățit sau chiar eliminat pe alocuri, a fost statul la coadă la casierii. Timpii de check-out s-au micșorat semnificativ, la fel și timpul petrecut pe activități de cumpărare odată cu plățile cashless. Deși asta pare a fi în dezavantajul comercianților, dimpotrivă, a încurajat revenirea clienților în magazine, facilitându-le o experiență mai bună. Business-urile care au adoptat timpuriu dispozitivele mPOS au atras mult mai ușor clienți, eliminând preocupările legate de siguranța sănătății sau incomoditatea provocată de statul la coadă. Totodată, sistemele POS cu funcționalități complexe pot înregistra comportamentele cumpărătorului și aduna date relevante pentru a crea programe de loialitate și recompensă adecvate nevoilor sale.

POS Cloud based

Un POS în cloud este un sistem bazat pe web, care permite procesarea plăților prin Internet – fără servere greoaie și costisitoare sau un software costisitor ar necesita cumpărarea unei noi versiuni pentru a face upgrade funcționalităților. POS-urile cloud based simplifică lucrurile. Nu va mai fi nevoie de o echipă de IT pentru mentenanță și potențiale erori, acestea fiind înlocuite cu o singură aplicație. Update-urile vor veni direct din cloud direct către orice dispozitiv aflat în utilizare. Iar funcționalitatea va deveni mult mai ușoară, fiind mai facil de integrat cu alte programe folosite de comerciant printr-un sistem API POS.

Sistemele POS – un pilon principal în orice business

Un sistem și dispozitiv POS a ajuns în prezent să stea la baza multor business-uri, precum taximetria, transportul în comun, comercianți din piețe volante sau mari retaileri. Global, încă ne aflăm în faza incipientă a viitorului plăților cashless și contactless. În curând vom asista la plăți prin senzori și alte gadgeturi purtabile. mPOS-urile au adus pe piața o tehnologie care a schimbat comportamentul consumatorului. Iar avântul luat de industrie nu pare să se oprească prea curând.

MonePOS by AROBS pe piața din România 

AROBS Group, una dintre cele mai puternice companii de software development de pe piața de IT din România s-a alăturat trendului prin introducerea pe piață a sistemului MonePOS – mobil, de mici dimensiuni, ușor integrabil, aplicabil în toate industriile de mobilitate și nu numai.

Mai multe despre cum poate fi integrat cu alte sisteme de software și hardware găsiți pe site-ul lor.


Articol publicitar
People photo created by jcomp – www.freepik.com
Noutăți de la MonePOS by AROBS