Despre alinierea dinților – importanța și beneficiile aparatului dentar

de |

Despre alinierea dinților – importanță și beneficiile aparatului dentar

Cu siguranța, montarea aparatului dentar reprezintă un subiect controversat în rândul populației, fiind mai mult un pas de acceptare pentru pacient în clinicile de stomatologie Cluj. Aceste stări de neliniște și scepticism sunt, de fapt, generate din cauza informațiilor eronate și miturilor care au tot circulat în rândul oamenilor.

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine

Un mit destul de frecvent, demontat de clinicile de stomatologie din Cluj, este acela că, aparatul dentar se poate pune doar pe dinții maturi, iar părinții evită să meargă cu copiii la stomatolog din această cauză. Trebuie să știm ca oasele sunt mult mai maleabile la vârste mai mici, iar medicul poate recomanda purtarea unui aparat dentar începând cu vârsta de 7 ani. La această vârstă, spațierea dinților se poate realiza mai ușor, mai rapid, iar costurile vor fi per total mai mici.
Dacă acest proces nu s-a realizat în perioadă prepubertară, nu este târziu nici acum!

aparatului dentar (2)

Frica te ține pe loc

Ca și în cazul altor intervenții dentare mult mai stricte, cum sunt cele de urgențe stomatologice Cluj, se crede despre montarea aparatului dentar că este dureroasă, iar acest lucru îi oprește pe mulți din a lua această decizie benefică danturii lor. Vă asigurăm că nu veți simți dureri greu de suportat, încât să apelați la servicii de urgențe stomatologice.

Mulți au tendința de a crede că, odată maturizați, dinții nu mai au aceeași maleabilitate, iar procesul lor de îndreptare este în van. Greșit! Într-adevăr, funcția lor maleabilă nu mai este atât de prezentă ca și în perioada copilăriei, însă alinierea acestora poate fi realizată la orice vârstă. Rezultatele sunt la fel de eficiente, chit că perioada purtării aparatului dentar este mai îndelungată.

Aparatele din ziua de astăzi sunt concepute să fie cât mai flexibile, pentru un confort sporit. Pot apărea unele mici leziuni după montarea acestuia, dar acestea vor dispărea după câteva zile.

O nouă rutină

Ca adult, acomodarea poate fi un factor mai greu de abordat. După montarea aparatului dentar, rutina de îngrijire orală se va schimba puțin, deoarece acesta trebuie igienizat zilnic. Apoi, trebuie să vă obișnuiți sa utilizați ața dentară cât mai des, fiindcă unele zone din cavitatea bucală vor fi mai greu de accesat.

Pentru servicii de ortodonție de calitate în Cluj, vă recomandă sa contactați clinica Alverna Dental Studio.

Sursă foto: alvernadentalstudio.com