Ce poți admira în municipiul Cluj-Napoca într-o aventură de o zi?

de |

Ce poți admira în municipiul Cluj-Napoca într-o aventură de o zi?

Nici nu prea contează când te hotărăști să vizitezi municipiul Cluj-Napoca, pentru că în orice moment vei găsi ceva interesant de făcut, de vizitat, de explorat. De la participarea la festivaluri sau concerte de seamă la vizitarea unor muzee, monumente sau atracții arhitecturale mai vechi sau mai noi, îți vei ocupa, cu siguranță, timpul într-un mod cât mai plăcut.

Cetățuia din Cluj

Cetățuia – sau Dealul Cetățuia este o veche fortificație, ce reprezintă una dintre marile atracții ale acestui oraș. Dacă dorești să faci o listă a celor mai importante obiective turistice Cluj, poți începe cu acesta, pentru că este locul din care vei avea una dintre cele mai frumoase panorame asupra orașului.

Mai mult decât atât, este extrem de ușor de ajuns aici, pentru că Parcul Cetățuia se află la doar 5 minute de mers pe jos de centrul orașului.

Piața Unirii

Principala piață a orașului, Piața Unirii este locul în care au loc cele mai multe evenimente și, totodată, locul din care poți porni pentru a descoperi istoria de-a dreptul fascinantă a orașului. Înconjurată de clădiri și palate istorice cu o arhitectură variată, care datează din perioada Renașterii și ajung în perioada neoclasică, Piața Unirii oferă accesul direct către Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și către Palatul Banffy.

Tot aici poți descoperi statuia lui Matei Corvin, un monument care reprezintă semnul distinctiv al orașului și care a fost dezvelită în 1902.

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Dacă vrei să admiri ceva cu totul și cu totul impresionant, asigură-te că faci o vizită la grădina botanică a orașului. Situată la marginea vechiului oraș, aceasta prezintă elemente de floră din toată lumea, încă de când aceasta a luat ființă.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” adăpostește peste 11000 de soiuri de plante răsfirate pe o suprafață de peste 14 ha, iar dacă dorești să admiri ceva cu totul deosebit în municipiul Cluj-Napoca, ai ocazia de a o face aici: palmieri și lotus gigant, o grădină japoneză impresionantă, o grădină de trandafiri colorată și spectaculoasă, precum și alte frumuseți ale lumii care așteaptă să fie descoperite de privirile turiștilor curioși care au ales să viziteze Cluj-Napoca.

Impresionant prin arhitectură, peisaje naturale, elemente de cultură și istorie, prin activități distractive și recreative, acest oraș oferă mai mult decât ai putea crede, așa că o aventură de-o zi este posibil să nu fie suficientă pentru a descoperi energia debordantă și farmecul municipiului Cluj-Napoca.