Cum ușurează Fintech viața oamenilor

de |

Cum ușurează Fintech viața oamenilor

Putem spune că apariția industriei Fintech a revoluționat modul de gestionare al sistemului financiar privat și public. Totodată, unul dintre avantajele de care ne bucurăm cel mai des este plăta contactless. Răspândirea dispozitivelor mPOS pe toate nișele favorizează folosirea plăților digitale tot mai des și de asemenea confirmă utilitatea lor.

Fintech – prezent și în economia socială

Digitalizarea operațiunilor bancare este utilă atât instuțiilor financiare, cât și clienților. Odată adoptate soluții Fintech, instituțiile financiare publice sau private au început să benefizieze de o mai bună organizare, gestionarea mai eficientă a documentelor și accelerarea ritmului de lucru. Nu doar activitățile băncilor s-au bucurat de comoditate și rapiditate în rezolvarea operațiunilor, ci și clienții. Plățile contactless, transferurile instante, serviciile și informațiile oferite de online banking sunt aspecte din care clienții benefiază zilnic.

Lăsând la o parte aceste detalii mai degrabă tehnice, ne vom axa atenția asupra cum Fintech se împlică în economia socială.

Ce este economia socială?

Economia socială cuprinde totalitatea acțiunilor care  să crească nivelul de trai. Anumite probleme nu sunt rezolvate în totalitate de către sectorul public sau privat, așa că sunt implementate acțiuni care tind spre îmbunătățirea condițiilor de viață, oferirea de noi oportunități pentru persoanele vulnerabile sau acces către resurse pentru a se dezvolta.

Din cauza condiției financiare precare, în multe țări cetățenii nu pot accesa împrumuturi bancare. Barierele stricte din sistemul financiar forțează segmentul de populație vizat să recurgă la metode ilegale pentru a-și depăși condiția financiară și de a avansa pe scara socială. Cetățenii care cad pradă acestor iluzii se expun unui pericol imens, iar în același timp dezechilibrează economia statului.

Fintech s-a implicat în economia socială a țărilor subdezvoltate, oferind membrilor comunității acces către resurse financiare. Tehnologia financiară a reușit să soluționeze problema menționată anterior prin microfinanțare, oferirea creditelor mici, asigurarea culturilor și crearea portofelelor digitale.

În România, Mastercard a demarat una dintre acțiunile de economie socială folosind tehnologia financiară. Pentru a sprijini intregrarea producătorilor independenți, a fost început proiectul “Piața la drum” în parteneriat cu aplicația Waze. În acest fel, producătorii agricoli independeți au putut intra în lumea digitală.

MonePOS – pentru plățile digitale

Dispozitivul MonePOS este conceput în special pentru afacerile mici care au nevoie să înceapă să încaseze plățile digitale. Încadrându-se în industria Fintech, MonePOS digitalizează până și bonul fiscal. Plata încasată de mPOS este contactless, iar funcția paperless permite accesul către bon prin scanarea unui cod QR. Un mPOS se diferențiază pe piață prin mobilitate, nu este condiționat de niciun cablu și este perfect pentru deplasări.


Articol publicitar