Aplicații și avantaje ale flash-butt welding machines

de |

Aplicații și avantaje ale flash-butt welding machines

Pentru proiecte complexe de sudură din domenii precum industria constructoare de mașinii, industria navală sau feroviară ori pentru fabricarea unor structuri metalice complexe este necesară utilizarea unor instrumente de lucru și mașinării care să facă întreg procesul mai ușor, mai sigur, mai eficient. În acest sens sunt utilizate și utilaje de tip flash-butt welding iar despre scopul utilizării acestora, precum și principalele avantaje pe care le oferă vei afla mai multe din acest articol.

Ce sunt flash-butt welding machines?

Mașinile de sudură de tip flash-butt sunt acelea care folosesc tehnologii inovative pentru sudarea unor componente mici sau mari, fiind utilizate pe scară largă în industria feroviară. Acestea sunt utilizate pentru a crea șinele de cale ferată cu un aspect neted, sudura realizându-se în mod continuu.

Se poate spune despre aceste mașinării că sunt echipamente speciale care sunt folosite pentru realizarea unor suduri rezistente prin faptul că realizează încălzirea pieselor de lucru, apoi aplică presiunea necesară asupra acestora.

Sudarea se realizează în două etape, cea de încălzire, respectiv cea de presare. Piesele sunt aduse în contact, curentul electric trece prin ele, iar în acest fel este generată căldura necesară sudurii prin rezistența electrică a materialului. În acest fel, piesele se încălzesc, iar în zona de contact, aplicând presiunea necesară, acestea sunt unite.

Care este scopul utilizării mașinăriilor flash-butt welding?

Pentru că este vorba despre un tip special de tehnică de sudare, piesele mici sunt poziționate de la un capăt la altul și combinate cu ajutorul unei densități mari de curent. Mașinăriile de tip mobile flash-butt welding machines sunt folosite cu precădere pentru sudarea liniilor de cale ferată, deoarece este posibilă sudarea direct în linie. Capetele șinei de cale ferată sunt aliniate în mod exact, tocmai de aceea sunt instrumente de sudură esențiale acolo unde alinierea exactă este esențială, iar liniile de cale ferată de mare viteză au nevoie de acest lucru.

În industria feroviară, alături de o astfel de mașinărie este ideală folosirea unei rail bend testing press, o mașinărie special concepută pentru testarea rezistenței și integrității șinelor de cale ferată.

Care sunt avantajele oferite de flash-butt welding machines?

Avantajele acestei tehnici de sudare sunt numeroase, iar cele mai importante sunt amintite mai jos. Astfel, procesul de sudură este mai rapid, pot fi sudate metale diferite cu temperaturi de topire diferite, factorul de rezistență este de până la 100%, iar calitatea lucrărilor realizate este una mare. În același timp, riscul de deformare este minim, iar controlul și monitorizarea sunt precise dată fiind utilizarea acestor mașinării de înaltă precizie.