Care sunt cele mai folosite aplicații pentru plata cu smartphone-ul? 

de |

Aplicații pentru plata cu smartphone-ul

Portofelele mobile există de ceva vreme şi sunt uşor de folosit, tot mai multe persoane alegând să le utilizeze în tranzacțiile zilnice. Când cardul este apropiat sau introdus într-un mPOS, cititorul interpretează informaţiile de pe acesta şi le foloseşte pentru a finaliza tranzacţia. Plata cu smartphone-ul funcţionează la fel, doar că informaţiile de pe card sunt stocate într-o aplicaţie mobilă. 

Despre siguranța portofelelor digitale

Cei care folosesc un portofel digital pot efectua plăți contactless, tranzacţia fiind foarte sigură. Datorită faptului că pe parcursul tranzacției toate datele sunt criptate, aceasta este în prezent cea mai sigură modalitate de plată. Aplicaţiile de plată mobile utilizează aceleași informații existente pe card, iar plata cu telefonul foloseşte tokenizarea pentru a ascunde numărul cardului în timpul tranzacţiei şi a proteja informaţiile de pe acestea. 

Aplicații pentru plăți digitale utilizate de consumatori

Conform datelor Statista, plățile cu dispozitivele mobile au atins un volum de tranzacții de câteva trilioane de dolari, iar frecvența de utilizare a acestora este în continuă creștere. Apple Pay, Google Pay și Samsung Pay sunt în topul furnizorilor de soluții de plată pentru smartphone-uri. Acești lideri au în plan să dezvolte în continuare portofele digitale cu funcționalități și mai avansate, astfel încât să faciliteze experiența de cumpărare a utilizatorilor. 

Apple Pay. Utilizatorii iPhone, pot folosi la mPOS sistemul de plată Apple Pay. Odată ce cardurile sunt adăugate în sistem, tot ce rămâne de făcut e ca clientul să deschidă portofelul digital folosind datele biometrice și să apropie smartphone-ul de mPOS. Plata va fi efectuată în siguranță în doar câteva secunde. 

Google Pay. Utilizatorii Android pot folosi sistemul Google Pay pentru plăţi. Cardurile pot fi adăugate în aplicație prin fotografiere sau introducerea manuală a datelor. Este de ajuns ca utilizatorul să deblocheze telefonul şi să îl ţină deasupra soluției de plată contactless.  

Samsung Pay. Cei care au un smartphone Samsung pot face plăţi mobile prin aplicaţia Samsung Pay care este instalată implicit pe majoritatea dispozitivelor. După ce au fost configurate datele în aplicaţie, poţi începe să faci plăţi mobile. Autorizarea tranzacţiilor se face introducând codul PIN, prin scanarea irisului sau prin recunoaşterea amprentei.


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS