Care sunt aspectele esențiale pentru alegerea utilajului de tuns iarba?

de |

De ce trebuie să ținem cont în alegerea utilajului de tuns iarba?

În cazul în care locuiți la casă și aveți gazon în curte, în mod evident aveți nevoie de un utilaj pentru a tunde gazonul, iar din acest motiv vă puteți îndrepta atenția spre scarificatoare pentru gazon, acestea fiind echipamente moderne pentru sacrificarea gazonului.

Există și posibilitatea de a opta pentru un tractoras de tuns gazon, acesta reprezentând soluția ușoară și rapidă pentru tunderea gazonului, însă un astfel de utilaj este necesar în condițiile în care suprafața gazonului este mare sau foarte mare. Aceste utilaje se mai folosesc și pentru a tunde gazonul pe terenurile de sport.

În acest articol însă, veți afla care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere în ceea ce privește alegerea utilajului pentru a tunde gazonul.

tuns iarba

1. Țineți cont de suprafața terenului

Este foarte important ca atunci când căutați un utilaj pentru a tunde gazonul, să țineți cont de suprafața terenului pe care aveți gazon. Pentru câțiva metri pătrați de gazon, cu siguranță vă puteți îndrepta atenția spre scarificatoare de gazon, în timp ce pentru o suprafață mai mare de 300 de metri pătrați aveți nevoie de mașini puternice de tuns iarba. Pentru suprafețe mai mari de 2000 de metri pătrați sunt necesare tractorașele de tuns iarba.

2. Putere

Puterea motorului este un factor important de luat în considerare atunci când căutați un utilaj pentru a tunde iarba. În mod evident, tractorașele de tuns iarba sunt mult mai puternice decât mașinile de tuns iarba, dar acestea după cum spuneam, sunt destinate tunderii gazonului pe suprafețe mari de teren.

Pentru grădinile mici cu gazon, puteți alege mașini de tuns iarba electrice, pe benzina sau chiar acționate manual. Cu cât puterea unui astfel de utilaj este mai mare, cu atât acesta va fi mai eficient.

3. Lățimea de tăiere

Acesta este un alt element important de luat în considerare pentru că atunci când lățimea de tăiere este mai mare, veți termina mai repede de tuns gazonul.

4. Alte detalii

Există și alte detalii foarte importante de luat în considerare precum numele producătorului, manevrabilitatea utilajului pentru tunderea gazonului, autonomia de funcționare, turația în gol a lamelor sau nivelul de zgomot.


Articol publicitar