Activități și obiective ce nu trebuie ratate în județul Cluj

de |

Activități și obiective ce nu trebuie ratate în județul Cluj

Datorită istoriei sale îndelungate, municipiul Cluj-Napoca reprezintă una dintre cele mai captivante destinații pentru o vacanță petrecută în România. Aflându-se printre cele mai importante centre istorice, culturale, sociale și economice din țară, Cluj-Napoca te va încânta cu numeroasele obiective turistice și activitățile pe care ți le pune la dispoziție.

Lucruri de făcut și vizitat în Cluj-Napoca

Plimbându-te pe străduțele încărcate de istorie ale orașului, vei observa numaidecât faptul că întreg municipiul este o bijuterie turistică. Centrul istoric, clădirile gotice sau numeroasele muzee Cluj te vor purta înapoi în timp, oferindu-ți o experiență turistică inedită. Iată, în continuare, ce nu trebuie să lipsească din itinerariul tău:

  • Admiră frumoasa arhitectură a orașului

Unul dintre motivele pentru care merită să vizitezi municipiul Cluj-Napoca este datorat arhitecturii captivante a orașului. Fostele palate din centrul orașului, monumentele istorice ce au trecut testul timpului și impunătoarele edificii religioase, toate acestea fac parte din lista de obiective turistice Cluj reprezentative pentru oraș.

  • Explorează centrul orașului

Majoritatea obiectivelor turistice le vei găsi în centrul orașului. Inima orașului se află în Piața Unirii, unde vei găsi impresionanta Biserică Romano-Catolică „Sfântul Mihail” (una dintre cele mai impresionante edificii gotice din Transilvania), Muzeul Național de Artă găzduit de maiestuosul Palat Banffy și statuia lui Matei Corvin.

O altă zonă importantă a municipiul Cluj-Napoca este Piața Muzeului, unde se află Biserica Franciscană și Obeliscul Carolina. Pe drum înspre această piață, vei trece pe lângă un monument istoric ce datează de multe secole, anume Casa Matei Corvin, locul nașterii marelui rege maghiar.

Printre muzeele ce le poți explora aici, pe lângă Muzeul de Artă pe care l-am menționat anterior, amintim și Muzeul Zoologic Cluj, unul dintre cele mai importante din țară și Muzeul Etnografic.

  • Bucură-te de panorama din Parcul Cetățuia

Parcul Cetățuia oferă cea mai frumoasă priveliște asupra orașului și este o zonă care trebuie, neapărat, descoperită de orice turist. De asemenea, acesta este un loc frecventat adesea și de către localnici, venind aici pentru a se relaxa și bucura de peisajul sublim.

Mai mult decât atât, în Parcul Cetățuia au fost deschise și câteva terase, unde ai posibilitatea de a face un popas pentru a savura o băutură.

Nu în ultimul rând, în împrejurimile municipiului vei putea descoperi o mulțime de atracții naturale, ce sunt incluse în traseele montane omologate din zonă. Așadar, indiferent dacă ești în căutarea unei vacanțe relaxante și pline de istorie sau a unei aventuri în natură, județul Cluj poate fi alegerea ideală pentru o experiență de neuitat.