5 motive pentru care ai nevoie de monitorizare GPS

de |

De ce ai nevoie de monitorizare GPS pentru flota auto?

De ce avem nevoie să monitorizăm o flotă auto? Care sunt factorii care determină costuri mai mari în legătura cu ținerea sub control a vehiculelor? În cele ce urmează ne vom concentra atenția asupra celor mai importante motive care stau la baza nevoii de a instala un GPS auto pe fiecare vehicul din flota noastră. Vom vedea cât de mult contează o monitorizare GPS de calitate sau cu cât putem să reducem costurile cu combustibilul sau taxele de drum.

De ce să instalăm un GPS auto?

1. Identificarea conducătorului auto

Un GPS auto care este instalat pe mașină vine cu anumite funcționalități. Una dintre acestea este posibilitatea identificării șoferului. În cadrul dispozitivului este instalat un sistem de recunoaștere a celui care folosește autoturismul și funcționează pe baza unui token, cel de la volan fiind nevoit să se autentifice cu cartela în momentul intrării în mașină. Cu ajutorul acestui sistem, se stochează informații referitoare la traseu, kilometrii parcurși, etc. formându-se astfel o fișă a conducătorului auto.

2. Rutare și kilometrii efectuați

Un sistem GPS ajută la verificarea respectării rutelor și la monitorizarea kilometrilor efectuați. Prin utilizarea lui, se pot identifica mereu cele mai bune rute, evitând orice aglomerație. De asemenea se pot controla timpii de condus și staționare a conducătorilor auto precum și comportamentul lor în trafic, evitând astfel kilometrii făcuți în interes personal sau întârzieri la încărcarea sau livrarea mărfii.

3. Consumul de combustibil

Consumul de combustibil este o problemă constantă în existența companiilor de transport sau orice companii care deține o flotă de autovehicule utilizate în scop comercial. Din fericire, dispozitivele noi folosite de companiile care oferă servicii de monitorizare GPS vin cu această funcție, care oferă informații referitoare la alimentări și consum de combustibil în timp real.

4. Reducerea furtului

Datorită funcțiilor menționate anterior, putem reduce furtul la minim. Prin folosirea unui sistem de moniorizare GPS toate informațiile privind autovehicului se primesc în timp real. Asta înseamnă că știm tot ce se întâmplă în interiorul sau exteriorul vehiculului tot timpul. Un ajutor de nădejde îl constituie senzorii. Aceștia se montează pe vehicul, în interior sau exterior, pe ușile remorcii sau înăuntru și transmit informații către platforma de monitorizare. Informațiile transmise de aceștia sunt dintre cele mai diverse precum, deschiderea portierei, temperatura în remorcă sau deschiderea bușonului de combustibil.

5. Date tahograf și rapoarte

Rapoartele sunt cele care ne oferă informații complete și analize complexe pe o anumită perioadă. Fie că sunt analitice sau sintetice, avem nevoie de ele pentru o bună gestionare a flotei. Pe baza lor putem crea un buget sau stabili anumite reguli de conduită pentru șoferii noștri.

Costuri reduse cu până la 30%

Așa cum am văzut, folosirea unui GPS auto ne aduce beneficii în privința costurilor. Se estimează că prin folosirea unui sistem de monitorizare a flotei, costurile se reduc cu până la 30%. Ce poate fi mai plăcut decât atunci când, la final de lună, tragem linie și vedem că situația financiară a companiei se îmbunătățește considerabil?

Din fericire, instalarea și folosirea unui sistem de monitorizare GPS este cum nu se poate mai simplă în ziua de azi. Alegerea celui mai bun depinde în mare măsură de necesitățile flotei noastre și bugetul de care dispunem.


Comunicat de presă

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în domeniu, urmărește rubrica specială SAS Grup – Alarma.ro