5 lucruri neștiute despre Brașov

de |

5 lucruri neștiute despre Brașov

Fie că ai locuit în Brașov toată viața, te-ai mutat recent sau doar îl vizitezi ocazional alături de familia ta, orașul de la Poalele Tâmpei se remarcă nu doar prin potențialul său turistic, vremea rece, apropierea de pădure sau aerul montan. Noi ți-am pregătit o listă de 5 lucruri neștiute despre Brașov, care include atât date statistice cât și studii sau alte aspecte interesante legate de orașul tău preferat. Te invităm să le descoperim împreună..

Lucruri interesante despre Brașov

1. Cel mai bun cost al vieții

Conform unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și agenția D&D Research, Brașovul oferă cel mai avantajos cost al vieții din România. Participanții la această cercetare au avut sarcina de a evalua costul vieții comparativ cu veniturile pe care le obțin pe o scală de la 1 la 10.

În acest clasament, Brașovul s-a situat în top, urmat de Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu. Conform studiului, rezidenții orașelor Reșita, Alexandria sau Vaslui, în schimb, au evaluat costul vieții ca fiind mai degrabă dezavantajos.

2. Unul dintre cele mai liniștite orașe

Vești bune pentru cei care vor să se mute în Brașov – orașul de la poalele Tâmpei a fost clasat ca fiind unul dintre cele mai liniștite centre urbane, alături de Sibiu, Miercurea Ciuc sau Cluj-Napoca, conform studiului realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și de agenția de cercetare D&D Research. Participanții au evaluat regiunile, orașele și cartierele în care trăiesc din punctul de vedere al nivelului de liniște.

Locul ocupat de Brașov este cu atât mai semnificativ în contextul în care alte orașe nu au ocupat un loc la fel de favorabil la capitolul liniște – Alexandria, Suceava și Buzău se află la polul opus, iar București a fost votat al șaptelea cel mai zgomotos oraș din țară.

5 lucruri neștiute despre Brașov

andrei_samoila

3. Găzduiește cele mai liniștite și curate cartiere din România

Nu doar la capitolul liniște avem motive de mândrie, dar și în ceea ce privește curățenia. Conform raportului realizat de storia.ro care vizează percepția cetățenilor asupra cartierelor și orașelor din România, Brașovul este pe locul 1 în topul celor mai curate centre urbane, iar cartierele care au fost apreciate ca având cel mai înalt nivel de liniște de către locuitori sunt Răcădău, Noua, Stupini și Avantgarden.

La polul opus, cel mai scăzut nivel de curățenie a fost semnalat în Florești (Cluj Napoca), Moldoveni (Călărași) sau 3 Insule (Arad).

5 lucruri neștiute despre Brașov

4. Oferă printre cele mai bune servicii de transport

Te-ai întrebat vreodată care este situația Brașovului la capitolul transport, comparativ cu alte orașe din țară? Și noi. De aceea am găsit și un răspuns. Ca participanți la studiul „orașe și cartiere” realizat de storia.ro și agenția D&D Research, respondenții au fost rugați să evalueze gradul de accesibilitate la mijloacele de transport la nivel de regiune, oraș, respectiv cartier.

Rezultatele au arătat că orașul de la poalele Tâmpei ocupă un loc fruntaș și în ceea ce privește transportul, alături de Oradea și Cluj Napoca. La polul opus, Alexandria, Drobeta Turnu Severin și Călărași au fost votate cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al serviciilor de transport. Nici capitala nu a obținut un scor favorabil, regiunea București-Ilfov aflându-se pe ultima poziție a clasamentului.

5 lucruri neștiute despre Brașov
? www.ratbv.ro

5. Facilități educaționale accesibile

Și din punctul de vedere al accesului la facilitățile educaționale, Brașovul s-a clasat în top, alături de Oradea, Pitești, Târgu Mureș și Cluj Napoca, potrivit cercetării realizate de platforma de imobiliare Storia.ro. În schimb, rezidenții din Giurgiu, Alexandria și Focșani și-au evaluat orașele în care domiciliază ca fiind cele mai dezavantajoase din acest punct de vedere.

5 lucruri neștiute despre Brașov

Știai toate aceste informații despre orașul tău? Ce alte aspecte interesante cunoști tu despre Brașov? Te invităm să le împărtășești cu noi folosind secțiunea de comentarii de mai jos!

Articol scris de Cristina Tudose

Foto sus: roxana_belciug