4 lucruri pe care trebuie să le știi despre puntea dentară

de |

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre puntea dentară

Un dinte lipsă poate avea un impact major nu numai asupra aspectului estetic al pacientului, ci și asupra stării de sănătate orală. Cei care se confruntă cu această problemă stomatologică, au la îndemână câteva variante din care pot alege, fiecare alegere fiind condiționată de anumiți factori.

Este foarte important să înțelegi opțiunile de tratament pe care le ai înainte de a face alegerea finală, iar în acest sens vei găsi, mai jos, câteva dintre informațiile utile despre lucrurile pe care trebuie să le știi despre puntea dentară, una dintre soluțiile la care poți apela în caz de pierderea dinților.

Puntea dentară poate înlocui cu succes dinții naturali

O punte dentara este un dispozitiv dentar pe care specialiștii îl utilizează în vederea înlocuirii dinților naturali care lipsesc din diferite cauze. Puntea dentară mai este cunoscută și sub denumirea de proteză parțială și poate acoperi dinții naturali, însă este condiționată de existența dinților adiacenți pentru a fi posibil acest lucru. În cazul în care dinții adiacenți nu există sau starea lor nu este bună, atunci medicul poate recomanda implantarea acestora pe ambele părți ale punții, astfel încât aceasta să fie ținută pe loc. În acest sens, va fi nevoie să te informezi și despre implant dentar pret.

O operație rapidă și sigură

După ce ai stabilit cu medicul dentist că aceasta este soluția pe care o dorești pentru înlocuirea dinților lipsă, acesta îți pregătește dinții prin aplicarea unui tratament care se face, de regulă, sub anestezie locală. Procesul nu este dureros, însă este necesar, iar a doua întâlnire deja puntea poate fi instalată. Cea de-a treia întâlnire ar putea fi necesară pentru ca medicul să facă diverse ajustări odată ce puntea s-a poziționat perfect.

Curățarea și îngrijirea punții dentare nu este deloc dificilă

Îngrijirea unei punți dentare nu este cu mult diferită de îngrijirea dinților naturali. Pentru curățarea și îngrijirea acestuia este recomandat periajul de rutină cu ajutorul unei periuțe de dinți cu perii moi, pentru cel puțin două minute în fiecare zi. De asemenea, este recomandată folosirea aței dentare în mod regulat, deoarece aceasta previne bolile gingivale sau apariția cariilor dentare.

Puntea dentară nu reprezintă o soluție permanentă

Deși puntea dentară este o soluție accesibilă pentru înlocuirea dinților pierduți, aceasta nu este, din păcate și o soluție permanentă. Cu toate acestea, o punte dentară îngrijită în mod corespunzător poate dura chiar și câteva zeci de ani. Este important totuși să eviți guma de mestecat sau să nu consumi alimente tari precum nucile, gheața sau dropsurile, dar și să menții o igienă orală excelentă și să vizitezi regulat medicul care are grijă de sănătatea dinților tăi.


Articol publicitar