4 atracții pe care nu trebuie să le ratezi în municipiul Cluj-Napoca

de |

4 atracții pe care nu trebuie să le ratezi în municipiul Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca este un oraș efervescent, cu o energie aparte, ce oferă turiștilor numeroase atracții și obiective turistice captivante. Indiferent că ești în căutarea unui sejur relaxant sau puțin mai antrenant, cu siguranță vei găsi în orașul comoară numeroase activități și evenimente pe placul tău.

Așadar, dacă urmează să îți planifici o vacanță în municipiul Cluj-Napoca, asigură-te că incluzi în itinerarul tău următoarele atracții:

Fă o plimbare liniștită prin Parcul Central

În centrul istoric al orașului se află o oază de verdeață și relaxare: Parcul Central. Înființat în anul 1827, acesta a servit, încă de atunci, ca un prim spațiu de recreere pentru toți clujenii. Vegetația bogată și aleile șerpuite, presărate cu bănci și fântâni arteziene oferă ambientul ideal pentru o plimbare relaxantă de seară, permițând oaspeților să reia legătura cu natura, fără a fi nevoiți să se deplaseze prea departe de oraș. Aceasta este una dintre acele activități simple, dar foarte plăcute de care te poți bucura în Cluj-Napoca.

Pe raza Parcului Central vei întâlni și un mic lac, cunoscut sub denumirea de lacul Chios, iar pe timpul verii, cei doritori se pot plimba aici cu bărcuțe sau cu hidrobiciclete.

Cazinoul istoric este, de asemenea, una dintre atracțiile principale ale parcului. În incinta acestui obiectiv de turism Cluj se organizează periodic numeroase expoziții de artă și diverse evenimente.

Cufundă-te în artă la Muzeul de Artă

Pasionații de artă vor fi cu adevărat încântați de expozițiile de la Muzeul de Artă Cluj. Acesta este situat în incinta unui monument istoric și arhitectural: Palatul Banffy. Clădirea datează încă din secolul al XVIII-lea, fiind o adevărată capodoperă arhitecturală proiectată în stil baroc.

Patrimoniul muzeului este alcătuit din peste 13.000 de piese de artă românească, dar și universală din secolele XV – XXI și cuprinde tablouri, sculptură, artă grafică, artă decorativă și fond documentar.

Muzeul și Parcul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic Cluj, localizat în incinta clădirii Reduta, este primul muzeu etnografic din România. Acesta dispune de un patrimoniu de peste 41.000 de artefacte ce datează încă din secolul al XVII-lea, dar și o arhivă documentară și o bibliotecă alcătuită din peste 14.000 de volume de specialitate.

Muzeului Etnografic i s-a alăturat, în anul 1929, Parcul Etnografic Cluj. Acest parc al orașului este una dintre comorile turistice ale Clujului, reprezentând un muzeu în aer liber ce reușește să recreeze cu succes atmosfera rurală transilvăneană, cu tot ceea ce presupune ea: ulițe pietruite, garduri din nuiele împletite sau casele cu sculpturi de lemn.

Prin aceste 2 obiective turistice, te vei putea conecta cu originile culturii transilvănene și vei descoperi într-un mod inedit parte din povestea acestor meleaguri.

Desigur, acestea sunt doar o mică parte a obiectivelor turistice ce merită să le vizitezi atunci când ajungi în județul Cluj. Pe întreg teritoriul județului te vei putea bucura de peisaje pitorești, atracții și monumente ale naturii, așadar, asigură-te că îți rezervi o zi din sejurul tău pentru a explora și împrejurimile municipiului Cluj-Napoca.