3 domenii în care se utilizează inoxul și structurile metalice din inox

de |

3 domenii în care se utilizează inoxul și structurile metalice din inox

Inoxul este unul dintre cele mai utilizate materiale, dar face parte și dintre cele mai reciclate din industrie. De la oțeluri inoxidabile și de înaltă temperatură până la produse plate din carbon, în diferitele sale forme și aliaje oferă proprietăți diferite pentru a satisface o gamă largă de nevoi. Din aceste motive și nu numai, oțelul este acum utilizat în industrii diverse, în realizarea de produse diverse. Iată trei dintre domeniile în care acesta este utilizat.

Automobile și transporturi

Oțelul inoxidabil a fost introdus în industria automobilelor în anii 1930 de către Ford pentru a-și fabrica mașinile. Încă de atunci, inoxul este folosit pentru a produce o varietate de piese auto, cum ar fi sisteme de evacuare, grătare și diverse ornamente. Cu tehnologia avansată de care dispunem mai ales astăzi, inoxul este favorizat de producători pentru a face componente structurale de calitate, care să reziste bine în timp.

De asemenea, se remarcă o productie inox în alte domenii de transport, cum ar fi transportul de marfă, pentru a face containere de transport maritim, rezervoare pentru diverse lichide, cisterne rutiere sau vehicule pentru gunoi. Rezistența sa la coroziune îl face ideal pentru transportul de substanțe chimice, lichide și produse alimentare. Întreținerea redusă a inoxului îl face, de asemenea, un metal ușor și rentabil de curățat și întreținut.

Tehnologie medicală

Inoxul este preferat în mediile curate și sterile, deoarece este ușor de curățat și nu se corodează ușor. Inoxul este utilizat la producerea unei game largi de structuri metalice din domeniul medical și diverse echipamente medicale, inclusiv instrumente chirurgicale și dentare.

Este, de asemenea, utilizat în construirea meselor de operație, vase pentru rinichi, scanere RMN, canule și sterilizatoare cu abur.

Majoritatea implanturilor chirurgicale, cum ar fi articulațiile de înlocuire și șoldurile artificiale, sunt fabricate din oțel inoxidabil, precum și unele echipamente de îmbinare, cum ar fi știfturi și plăci din inox pentru a repara oasele rupte.

Industria alimentară și de catering

În industria alimentară și de catering, oțelul inoxidabil este folosit pentru fabricarea de accesorii de bucătărie, vase de gătit și tacâmuri. Ustensilele, cum ar fi cuțitele, sunt fabricate folosind oțel inoxidabil mai puțin ductil.

Inoxul poate fi folosit și pentru finisarea congelatoarelor, mașinilor de spălat vase, frigiderelor și blaturilor. În producția alimentară, oțelul inoxidabil este ideal pentru că nu afectează aroma alimentelor. De asemenea, este rezistent la coroziune și, prin urmare, poate reține băuturi acide, inclusiv sucul de portocale. Ușurința de curățare a oțelului inoxidabil face dificilă adăpostirea bacteriilor, adăugând la utilitatea acestuia în depozitarea alimentelor.


Articol publicitar