Îngrijirea tenului în stil coreean – etapele de bază

de |

Îngrijirea tenului în stil coreean – etapele de bază

Fiecare femeie visează la un ten sănătos, tânăr, elastic, ferm și plin de vitalitate. Ritual coreean promovează o îngrijire profundă a pielii, ce include 10 pași esențiali.  

Să descoperim împreună care este secretul îngrijirii coreene și etapele sale distincte:

Etapa nr.1:  Aplică o loțiune demachiantă pe bază de ulei natural și evită curățarea tenului cu săpun. 

Etapa nr. 2:  Utilizează o cantitate moderată de toner  pentru echilibrarea pH-ului la nivelul epidermei și calmarea zonelor afectate.  

Etapa nr. 3: Folosește o esență naturală pentru hidratarea și nutriția țesuturilor. Formula sa activă restabilește elasticitatea și fermitatea pielii. 

Etapa nr.4:  Aplică diverse ampule pe bază de acid hialuronic, pentru netezirea ridurilor fine și combaterea deshidratării celulare. 

ritual coreean 

Etapa 5: Utilizează diverse seruri nutritive pentru activarea metabolismului celular și consolidarea epidermei.  

Etapa 6: Oferă o îngrijire suplimentară pielii sensibile din jurul ochilor cu ajutorul cremelor speciale pe bază de colagen și ingrediente naturale( mușețel, aloe vera, castravete, miere)

Etapa 7: Femeile coreene adoră măștile textile și le utilizează într-o gamă variată https://makeup.ro/categorys/24088/. Formula acestora revitalizează tenul uscat și menține nivelul optim de umiditate în celule pe toată durata zile.  Produsul cosmetic oferă un rezultat garantat imediat după aplicare.

Etapa 8: Aplică o cremă hidratantă cu acțiune profundă, pe bază de micronutrienți utili.   

Etapa  9: În țările asiatice femeile adoră tenul alb ca de porțelan, de aceea aplică sistematic loțiuni cu protecție solară indiferent de anotimp. De asemenea utilizează diverse creme cu efect de albire și iluminare.

Etapa 10: Aplică o cantitate moderată de uleiuri esențiale, separat sau în combinație cu crema de zi. 

ritual coreean

Unul dintre cele mai populare și importante produse cosmetice coreene este masca textilă. Măștile textile sunt adorate datorită modului ușor de utilizare și efectelor sale imediate. Compoziția acestora are la bază un complex activ de micronutrienți și ingrediente hidratante. 

 

Modul de utilizare a măștilor textile, pentru un efect garantat:

 

  • Îndepărtează reziduurile de machiaj și curăță toate impuritățile de la suprafața pielii înainte de a aplica o mască textilă. Iar pentru un efect maxim utilizează și un exfoliant delicat pe bază de acizi fructați, pentru purificare porilor și înlăturarea excesului de sebum. Doar în asemenea mod produsul va oferi un rezultat vizibil și de lungă durată. 
  • Înainte de aplicare remediului cosmetic, curăță mâinile cu ajutorul unui săpun antibacterian, pentru a evita răspândirea microbilor de pe palme pe față. 
  • Stai într-o poziție comodă și nu te mișca brusc. Respectă timpul indicat pe ambalaj.
  • Nu ține masca nici mai mult și nici mai puțin decât timpul recomandat pe instrucțiuni. Unele componente se pot usca pe piele și pot provoca alergii.
  • Aplică o mască potrivită în  funcție de sezon.
  • Las-o să acționeze timp de 15-20 minute, perioadă în care tenul va asimila tot serul nutritiv.  Relaxează-te!
  • Îndepărtează masca și masează surplusul de ser pe  piele
  • Nu spăla niciodată masca de pe față după utilizare. 

Ai grijă de tine și de sănătatea tenului tău!