Cum să identifici forma potrivită a sprâncenelor în funcție de forma feței

de |

Cum să identifici forma potrivită a sprâncenelor în funcție de forma feței

Atunci când desenăm forma sprâncenelor, trebuie să studiem detaliat trăsăturile feței, acordând atenție privirii și formei ochilor, precum și geometriei chipului. Natura este uimitoare prin diversitatea sa. Ochii umani diferă nu doar prin formă, ci și prin dimensiune și trăsăturile anatomice. 

Există 7 tipuri de forme ale feței: 

 1. Formă ovalăAceasta este considerată ideală pentru liniile naturale. Orice tip de sprâncenele sunt potrivite pentru fața ovală.
 1. Formă rotundăSunt potrivite sprâncenele cu o ridicare ușoară și un vârf scurt, ce poate fi realizat cu ajutorul unui creion sprâncene.
 1. Formă dreptunghiularăSunt recomandate sprâncenele drepte și  lungi, fără ridicări și curbe mari.
 1. Formă pătratăSunt potrivite sprâncenele cu un arc înalt, rotunjit. O linie dreaptă, cu vârful neted rotunjit, alungit, este, de asemenea, potrivită. Sunt excluse sprâncenele prea întunecate și subțiri.
 1. Formă triunghiularăSunt perfecte sprâncenele lungi arcuite, cu coada ridicată în sus. Pe când cele drepte și scurte  sunt contraindicate.
 1. Formă de parăSunt perfecte sprâncenele ușor distanțate și alungite. Se recomandă o linie dreaptă, grațioasă sau ușor rotunjită, cu un vârf neted și o coadă lungă.
 1. Formă de diamantAceastă formă este caracterizată de unghiularitate, care trebuie netezită cu ajutorul unor sprâncene rotunde, sub forma unui arc regulat. Cele cu forma dreaptă sunt, de asemenea, potrivite.

forma sprâncenelor

 

Pentru o înțelegere mai detaliată a modului în care este construită sprânceana, este necesar să se determine mai întâi 5 puncte importante: 

 • Începutul sprâncenei de-a lungul marginii inferioare. 
 • Începutul sprâncenei la marginea superioară. 
 • Partea superioară a sprâncenei, vârf.
 • De-a lungul marginii inferioare a sprâncenei sub vârf.
 • Capătul sprâncenei.

Secretele unor sprâncene ideale 

Principiul este foarte simplu: optează pentru nuanțele cu un ton mai închis decât culoarea naturală a părului. Aceasta este singura modalitate de a obține un aspect natural. 

Piaptănă sprâncenele de jos în sus și niciodată spre tâmple sau, și mai rău, în jos. Cu cât arcul sprâncenei este mai înalt – cu cât ochii tăi sunt mai mari și mai expresivi, cu atât aspectul este mai natural și cu atât imaginea în ansamblu este mai elegantă.

N.B. Pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a accelera creșterea firelor, masați-vă zilnic sprâncenele de la marginea interioară la marginea exterioară cu mici mișcări circulare.