Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Turnul Negru

Turnul Negru

Turnul Negru a fost construit în secolul XIV și a fost gândit ca o fortificație independentă, fiind unul dintre cele 4 turnuri de observație ale Cetății Brașovului. Înalt de 11 metri, turnul a supraviețuit unui număr de două incendii provocate de trăsnete, primind astfel numele de Turnul Negru. Astăzi turnul e alb deoarece a fost renovat, însă își păstrează în continuare vechea denumire.

Legătura cu cetatea Brașovului se făcea printr-un pod mobil sau prin tunelul subteran. Turnul e prevăzut cu două găuri de tragere pe fiecare parte și avea rolul de a împiedica inamicii să ajungă la zidurile cetății sau să țină sub control incendiile și epidemiile.

Interiorul turnului poate fi vizitat căci găzduiește expoziții ale Muzeului Județan de Istorie Brașov. Se pot admira artefacte ale breslelor fierarilor, cositorilor sau armurierilor medievali. Noaptea, turnul oferă priveliști încântătoare, orașul fiind plin de luminițe. Din turn poți face poze orașului și te poți bucura împrejurimile cetății.

Adresa: Aleea După Ziduri, Brașov
Telefon: 0268 472 350
Facebook
Orar:
Luni: închis
Marţi – Duminică: 10.00-18.00 (vara)
iarna: închis

Foto: https://www.brasovtour.com/pictures/turnul-negru/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one