Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Turnul Alb

Turnul Alb

Turnul Alb a fost construit pe o stâncă, în anul 1494 și are forma unui semicerc închis, orientat spre oraș cu partea dreaptă. Denumirea de Turnul Alb se trage de la aspectul lui, tencuit și văruit în alb. Parte a fortificațiilor din Brașov, turnul este cel mai înalt din oraș, măsurând 20 metri. Construit cu funcție de apărare, turnul era întreținut de breslele cositorarilor și armărarilor.

Turnul era construit pe cinci nivele de galerii de lemn iar intrarea se făcea pe o scară mobilă. Zidurile de piatră și cărămidă și mecanismele de apărare (metereze, guri pentru smoală și balcoane cioplite în piatră), arată că turnul a fost adaptat luptei cu arme de foc.

Supus unor încercări grele de-a lungul timpului, turnul a fost renovat de câteva ori până a ajuns la forma actuală. Cele mai recente lucrări de renovare au fost făcute între anii 2003-2005, când turnul a fost modernizat total. Înconjurat de o zonă verde, și aflat la înălțime, turnul merită cu siguranță să fie explorat de către turiști.

Adresa: Calea Poienii, Brașov
Telefon: 0268 472 350
Orar: L-D : 10-17

Foto: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/07/11/53bfbdc60d133766a853bbfc/978×0.jpg

 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one