Șcheii Brașovului
Șcheii Brașovului este un vechi cartier românesc al Brașovului. Această zonă a orașului are un aspect rural, fiind plină case cu acoperiș roșu din secolul XVII și străzi înguste cu piatră cubică.
Deoarece românilor nu le era permis să dețină proprietăți în interiorul cetății, s-au stabilit în afara zidurilor cetății, construindu-și case pe această vale. Aceștia puteau intra în cetate doar în schimbul unei taxe și numai în anumite perioade, pentru a-și vinde produsele în oraș.
Printre străzile unduite ale cartierului, se ascund monumente istorice importante precum Biserica „Sf. Nicolae”, Biserica „Sf. Treime”, Biserica Evanghelică, Prima școală românească, Poarta Șchei sau Poarta Ecaterinei.
În capătul sud-vestică a cartierului, ce duce spre un drum pietruit, se află Pietrele lui Solomon. Acest obiectiv natural prezintă fenomene carstice deosebite din punct de vedere peisagistic și turistic. Aici se adună primăvara mii de oameni ce fac picnicuri și cântă după ce au străbătut orașul. Se organizează parada junilor ce încununează ziua din an în care românilor li s-a permis accesul liber în oraș.
Nu e de ratat nici manifestarea culturală a locului, Junii Brașovului. Ceremonia are loc în fiecare an în Șcheii Brașovului, în prima duminică după Paște. Atmosfera festivă reunește băieții și bărbații din Șchei, ce călăresc caii împodobiți pe străzile orașului, îmbrăcați în costume tradiționale.
Foto: travelwiz.ro
Informatii de contact
Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.
Va multumim!