Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Piața Sfatului Brașov

Piața Sfatului Brașov

Piața Sfatului este în inima orașului Brașov și oferă o priveliște superbă. Clădirile modernizate dar pline de istorie, fântâna arteziană, și băncuțele te îndeamnă să faci un popas și să îți faci un plan de „atac” pentru vizitarea orașului. Aici au loc cele mai importante evenimente artistice și culturale din oraș.

În trecut, piața era locul unde sașii, negustorii din Ungaria și românii, organizau târguri. Acestea erau supravegheate de către funcționarii orașului iar negustorii își așezau marfa în Casa Sfatului, respectând procedurile acelei vremi. Din aceste motive, în anul 1520 piața a fost atestată documentar ca târg.

Piața a fost însă construită în anul 1420 și în incinta ei se afla primăria orașului, având sediul în Casa Sfatului, ce a fost transformată mai târziu în muzeu de istorie. Evenimentele importante se desfășurau în piața încăpătoare, aici fiind judecate și vrăjitoarelor, cărora li se aplicau pedepse publice, urmărite cu mare interes de comunitate.

Trecerea anilor au lăsat o amprentă puternică asupra înfățisării pieței ce a suferit transformări majore. În zilele noastre, piața abundă de cafenele cochete, hoteluri luxoase, restaurante și magazine pline de suveniruri. Fiind considerată punctul de plecare spre cele mai importante obiective turistice ale orașului, Piața Sfatului este cu siguranța un loc pe care trebuie să îl bifezi.

Contact:
Adresa: Bulevardul Eroilor 8
Telefon: 0268 416 550
Facebook
Orar: nonstop

Foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one